Το macaron, το εμβληματικό γαλλικό γλύκισμα, μετράει ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Απαλό στην υφή, λείο και γυαλιστερό στην επιφάνεια, τραγανό και αφράτο εξωτερικά. Ο Κρίτων Πουλής, επιτυχημένος απόφοιτος της LE MONDE και επί 10 χρόνια δεξί χέρι του εφευρέτη της haute couture στη ζαχαροπλαστική, Pierre Hermé , μας παρουσιάζει τους αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων του και μας αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από αυτό το ντελικάτο γλύκισμα υψηλής ζαχαροπλαστικής.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω. 

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Κρίτων Πουλής
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Ο Κρίτων – Μηνάς Πουλής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, μεγαλώνοντας με τις μυρωδιές και γεύσεις της Ικαριώτισσας γιαγιάς του. Το μεράκι και η αγάπη της για τη μαγειρική τον οδήγησαν και τον ίδιο να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γαστρονομία. Ξεκινάει τις σπουδές του το 2001-2003 στη σχολή LΕ MONDE και  δουλεύει συγχρόνως στο πρώτο μαγαζί του Λευτέρη Λαζάρου – Βαρούλκο – μαθαίνοντας τα μυστικά της ψαροφαγίας. Θέλοντας να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις, φεύγει για το Παρίσι  όπου συνεχίζει τις σπουδές του στη σχολή υψηλής γαστρονομίας Le Cordon Bleu Paris (2003-2004). Στη συνέχεια, εργάζεται για 3 χρόνια σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη σε βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin εστιατόρια όπως τα L’Arpège και Lucas Carton στο Παρίσι, του Alain Ducasse στη Νέα Υόρκη, και το Sketch στο Λονδίνο. Τέλη του 2006 γνωρίζεται με τον πολυβραβευμένο Chef Pâtissier Pierre Hermé τον PICASSO της ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα μέντορά του, δίπλα στον οποίο παραμένει 10 χρόνια, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της  ζαχαροπλαστικής. Αναλαμβάνει ως σύμβουλος και εκπρόσωπος της εταιρείας Pierre Hermé Paris τη ριζική αναβάθμιση της Kayak Hellas  στην  Ελλάδα για 2 χρόνια. Επιστρέφοντας στο Παρίσι γίνεται το δεξί χέρι του Pierre Hermé και με πόστο πλέον του Chef Pâtissier Executive & Chef de Projet International σε όλα τα opening της εταιρείας. Σε αλυσίδες ξενοδοχείων 5* όπως στα Raffles Hotels & Resorts “Royal  Monceau ” στο Παρίσι, στο New Otani Hotel στο Τόκιο και στα Ritz Carlton Hotels & Resorts στο Κιότο της Ιαπωνίας.  Τέλος και στο “salon de chocolat” café σοκολάτας στη Σεούλ της Κορέας, σε συνεργασία με τον οίκο μόδας DIOR.

Η αγάπη του για την  Ελλάδα και τα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα τον οδηγούν να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2014 το ελληνικό ντελικατέσεν KILIKIO στην καρδιά του Παρισιού – εκπροσωπώντας πάνω από 80 μικρούς παραγωγούς από όλη την  Ελλάδα.  Καλοκαίρι 2017 ανοίγει το πρώτο μαγαζί Bon Bon Fait  Maison σε μια παραδοσιακή κατοικία του 1860 στη χώρα των Κυθήρων, παρασκευάζοντας κρέπες και χειροποίητα παγωτά. Ιούνιο 2018 ανοίγει το δεύτερο μαγαζί «all day» στη χώρα των Κυθήρων σερβίροντας πρωινά, σαλάτες, παγωτά & κρέπες από αλεύρι φαγόπυρου.  Ιούλιο 2018 ανοίγει δυναμικά Bon Bon Fait Maison στη χώρα της  Μυκόνου. Τον  Μάρτιο του 2019 ολοκληρώνονται οι  εργασίες της αναπαλαίωσης μια παλιάς αποθήκης του 1900, στο λιμάνι του Πειραιά. Δημιουργείται  ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο – Atelier –  έρευνας και παραγωγής παγωτών και γλυκών που  θα προμηθεύει τα καταστήματα της εταιρείας και  θα υποδέχεται όσους θέλουν να το επισκεφθούν. Όλη η φιλοσοφία και η επιτυχία της εταιρείας Bon Bon Fait Maison στηρίζεται στο πάντρεμα της άριστης ποιότητας πρώτης ύλης-ελληνικής προέλευσης, με γαλλική τεχνική.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
3/02/2022 - 17.30-19.55
Κόστος: 60€
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.