Ο chef Μιχάλης Ντουνέτας μάς προσκαλεί, με το δικό του ξεχωριστό γαστρονομικό στυλ, σε ένα γιορτινό τραπέζι. Πρωτότυπες γαστρονομικές συνθέσεις που αντικατοπτρίζουν τη ζεστασιά και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, υπόσχονται να μας χαρίσουν μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.

 

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

Εισηγητής:
Μιχάλης Ντουνέτας
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Σεφ υψηλών απαιτήσεων και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, που καταγράφει τρεις δεκαετίες συνεχούς και επιτυχημένης εμπειρίας στις κουζίνες. Ξεκίνησε το μαγειρικό του ταξίδι σε νεαρή ηλικία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μαγειρικής τέχνης και τη λήψη του πτυχίου του από τη Μαγειρική Σχολή της Αναβύσσου στην Αθήνα. Η πρακτική του εξάσκηση αρχίζει από την Κρήτη και συνεχίζει στο Ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας, όπου συναντά τον μέντορά του, διάσημο σεφ Claus Feuerbach και θητεύει μαζί του για δύο χρόνια στο περίφημο Pajazzo. Το ταξίδι του στο εξωτερικό αρχίζει από το Λουξεμβούργο, μια εμπειρία που μετατρέπει τον άνθρωπο σε επαγγελματία. Η δουλειά του στο ξενοδοχείο Intercontinental, στο 2* Michelin εστιατόριο La Bargerie, αποτελεί ορόσημο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Με την επιστροφή στην Ελλάδα εργάζεται για 5 συνεχή καλοκαίρια σε εστιατόριο της Μυκόνου. Στον επόμενο του σταθμό στην Αθήνα, εργάζεται στο Athens Golf της Γλυφάδας, στο Casa di Pasta (αλυσίδα εστιατορίων), στο Red του πολυχώρου της Αθηναΐδας, στο Vive Mar, στο Baraonda, στον Διόνυσο by Acropolis και συνεχίζει ως σύμβουλος και executive chef του ομίλου VS Hospitality Group του Βλάση Σταθοκωστόπουλου (25 χώροι εστίασης, café, catering, clubs) και σε πολλά ελληνικά και διεθνή ξενοδοχεία και εστιατόρια, κερδίζοντας χρυσούς σκούφους, βραβεία ελληνικής κουζίνας και βραβεία gourmet. Με την παρακολούθηση σεμιναρίων ιταλικής και γαλλικής κουζίνας (Σχολή Etoile-Ιταλία, Σχολή Ritz και Alain Ducasse-Γαλλία) και ζαχαροπλαστικής (παρασκευές σοκολάτας στη Valrhona-Γαλλία) στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (π.χ. Haccp), συμπληρώνει και ολοκληρώνει τις εμπειρίες του στη μαγειρική τέχνη και εξελίσσεται σε βαθύ γνώστη της ιταλικής, γαλλικής και γενικά, της μεσογειακής κουζίνας. Ίσως, ο μοναδικός έλληνας σεφ-μάγειρας πιστοποιημένος από τη Valrhona για τις ζαχαροπλαστικές του γνώσεις. Γνώστης της μαροκινής και κουβανέζικης κουζίνας, εκπαιδευμένος σε εστιατόρια στο Μαρόκο και από Κουβανούς στην Αθήνα γνωρίζει μια άλλη διάσταση της μαγειρικής τέχνης με διαφορετικές εμπειρίες στις διαφορετικότητες των πολιτισμικών αυτών κουλτούρων και την αναδεικνύει στα εστιατόρια Cubanita και Marakesh. Παράλληλα άσκησε τα καθήκοντα του τεχνικού συμβούλου σε εταιρείες τροφίμων και εστίασης, εισηγμένων και μη, στο χρηματιστήριο. Συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του συμβούλου εστιατορίων, catering και χώρων εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας συνταγών μαγειρικής σε εφημερίδες και περιοδικά, εισηγητής σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργαζόμενος σεφ σε αρκετές εταιρείες εστίασης. Είναι δημιουργός του νέου modern Greek wood fire meat restaurant.
Συμμετείχε επίσης, σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής. Σήμερα, συνεχίζει την πολυετή καριέρα του ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE μεταλαμπαδεύοντας την πολύχρονη πείρα και εμπειρία του στους μαθητές του.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
7/12/2023 - 17:30-20:00
Κόστος: 60€

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.