Οι αμπελώνες Gentilini βρίσκονται δίπλα στο οινοποιείο κοντά στο χωριό Μηνιές στην Κεφαλονιά. Το έδαφος είναι κιμωλία πάνω από ασβεστολιθικό υπόστρωμα, το ιδανικό terroir για σταφύλια οινοποίησης. Εκεί καλλιεργούνται πάνω από 50 στρέμματα αμπελώνων με τις ποικιλίες Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς, Μοσχοφίλερο και Syrah. Η Ρομπόλα καλλιεργείται σε 50 στρέμματα που βρίσκονται στην ΠΟΠ ζώνη του νησιού.

Στις καλλιέργειες χρησιμοποιούνται μεθόδοι βιώσιμης γεωργίας αποφεύγοντας τη χρήση ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων, σεβόμενοι το προσωπικό, τη γη, τα κρασιά και τους καταναλωτές. Ήδη από το 2011, οι αμπελώνες έχουν λάβει την πιστοποίηση ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Οι αμπελώνες αναπτύσσονται σε πλήρη αρμονία με της γύρω ελιές, συκιές και αμυγδαλιές, όλα περιτριγυρισμένα από άγριο θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη, που προσελύουν μέλισσες, πασχαλίτσες και άλλα ευεργετικά έντομα.

Η οινοποίηση και εμφιάλωση γίνεται στο boutique οινοποιείο του Gentilini. Παρά το μικρό του μέγεθος, το οινοποιείο είναι αρτιότατα εξοπλισμένο, και τα βαρέλια προέρχονται από τους καλύτερους Ευρωπαϊκούς οίκους. Αυτό επιτρέπει στην ομάδα οινοποιών να πειραματίζονται, να καινοτομούν, και να παράγουν εκφραστικά κρασιά με μεγάλη φινέτσα για τους λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Πέτρος Μαρκαντωνάτος
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Κεφαλονίτες γονείς. Αποφοίτησε από το RMIΤ με πτυχίο Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοχημείας, και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Βιοχημεία και Yeast Engineering στο πανεπιστήμιο του Sussex στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν επιστρέψει στη Ελλάδα.

Σήμερα μαζί με τη σύζυγό του Μαριάννα Κοσμετάτου καλλιεργούν πάνω από 100 στρέμματα αμπελώνα και παράγουν μια γκάμα δέκα κρασιών. Οι ποσότητες διατηρούνται χαμηλές για να εξαφαλιστεί η υψηλή ποιότητα, χωρίς τους συμβιβασμούς που μπορεί να επιφέρει μια πιο μαζική παραγωγή.

 

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
24/01/2024 - 15:00 - 16:35
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.