O διακεκριμένος απόφοιτος της Σχολής και Chef Patron του εστιατορίου Simul Gastronomic Situ, Νίκος Θωμάς, σε ένα συναρπαστικό webinar μαγειρικής που αντανακλά τη γαστρονομική του φιλοσοφία και προσέγγιση. Μέσα από δημιουργίες που υπηρετούν τη γαστρονομική τάση του bistronomy, δανείζεται την τεχνογνωσία και τη φινέτσα της υψηλής κουζίνας, διαμορφώνοντας  εδέσματα ιδιαίτερου γαστρονομικού χαρακτήρα προσιτά σε όλους.

Tο σεμινάριο-webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.

Απευθύνεται στους σπουδαστές της Σχολής, σε υποψήφιους σπουδαστές μαγειρικών τμημάτων της Σχολής και παρέχεται δωρεάν.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.

Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

Εισηγητής:
Νίκος Θωμάς
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη.

Στα 18 του βρέθηκε στην Αθήνα ως φοιτητής στο τμήμα Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ενώ παράλληλα ασχολούνταν και με τη μουσική ως drummer.

Στις κουζίνες μπήκε εντελώς τυχαία το 2005 καθώς είχε ανάγκη από χρήματα και ένας φίλος του του πρότεινε θέση μάγειρα στα Hooters.

Από τότε κόλλησε κατευθείαν το μικρόβιο της κουζίνας και το 2007 αποφάσισε να κάνει μαθήματα μαγειρικής στη LE MONDE.

Δύο χρόνια μετά αφοσιώθηκε 100% στην εστίαση και πέρασε από πολλές κουζίνες στην Αθήνα και σε ελληνικά νησιά.

Έχει ταξιδέψει πολύ και θεωρεί τα ταξίδια την μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην εκπαίδευση ενός μάγειρα.

Σταθμός στη ζωή του είναι ο Δεκέμβριος του 2015 όταν άνοιξε το δικό του εστιατόριο με την τότε συνεργάτιδα και σήμερα σύζυγο του Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου.

Από τότε το Simul έχει ανοδική πορεία με αποκορύφωμα την αναγνώριση του από τον Οδηγό Μισελέν ως “recommended”.

Επίσης το 2023 άνοιξε το Nido ένα νέο και δημιουργικό tapas and wine bar.

Παράλληλα τα τελευταία 7 χρόνια είναι ο F&B και culinary expert στην εκπομπή MasterChef και άλλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Τέλος τα τελευταία 4 χρόνια ήταν Executive Chef στα “Kapsaliana” στο νομό Ρεθύμνης της Κρήτης όπως επίσης και τα τελευταία 2 χρόνια στο “Bostani” στο νησί της Σίφνου.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
10/06/2021 - 16.30-18.05
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ/ Αποκλειστικά με εγγραφή
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.