Ποιος είναι ο ρόλος του executive chef σε ένα ξενοδοχείο 5*; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας μάγειρας για να εξελιχθεί σε executive chef; Ποιες είναι οι γνώσεις που πρέπει να έχει για να μπορεί, μαζί με την ομάδα του να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ενός prestigious ξενοδοχείου; Ο εισηγητής μας, μάς περιγράφει την καθημερινότητά του ως executive chef, τις υποχρεώσεις του τόσο εντός όσο και εκτός του ξενοδοχείου, τη συνεργασία του με τον F&B manager και τα υπόλοιπα τμήματα, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις οποιεσδήποτε προκλήσεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Παναγιώτης Βαλσαμάκης
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Εμπνεόμενος από τις μυρωδιές των φαγητών των γιαγιάδων και της μητέρας του και με γευστικές αποσκευές που αντλούν από τις κρητικές και μικρασιατικές ρίζες του, ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι στον χώρο της γαστρονομίας. Μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Βελισσαρόπουλο στη LE MONDE το 2004 ήταν αρκετή για να προδιαγράψει μια επιτυχημένη πορεία. Εκκινώντας με την πρακτική του σε 5* ξενοδοχείο στα Χανιά, συνεργάζεται αμέσως μετά με την εταιρεία Hilton. Το 2008 αποφασίζει να εξελίξει τις γνώσεις του στη σχολή “Le Cordon Blue” του Λονδίνου και στη συνέχεια εργάζεται στο Hilton Trafalgar και στο London Hilton on Park Lane. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάζεται με πολλά ξενοδοχεία 5*, μεταξύ των οποίων το Costa Navarino, το Amanzo’e και το Belvedere-Nobu Matsuhisa. Συνειδητοποιώντας την ανάγκη διαρκών εμπειριών και γνώσεων, ταξιδεύει στο St. Moritz (Badrutt’s Palace Hotel), στο Dubai (Sheraton Jumeirah Resort) και στην Καραϊβική (Amanyara Hotel – Turks and Caicos Island). Ακολουθούν προγράμματα stage στο St. Sebastian της Ισπανίας (Martin Berrasategui) και στην Ελλάδα (Crudo–Raw vegan restaurant), ενώ παράλληλα ολοκληρώνει bachelors’ στο F&B, operation και event management. Το 2018 αναλαμβάνει την κουζίνα του πρωτοποριακού ξενοδοχειακού concept, του Euphoria Retreat στον Μυστρά Λακωνίας. Από το 2020 έχει την τύχη να εργάζεται ως Executive Chef σε έναν ιδιαίτερο γαστρονομικό προορισμό, το Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
19/01/2023 - 14:15-16:00
Κόστος: Δωρεάν
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.