Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Πρόγραμμα παρουσίασης οινοποιείων Κτήμα Μερκούρη

2 Απριλίου, 2013 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Φημίζεται ως ένα από τα πιο όμορφα οινοποιεία στην Ελλάδα και όχι άδικα καθώς βρίσκεται σε ένα πανέμορφο ιστορικό αγρόκτημα στην περιοχή Κορακοχωρίου στην δυτική Πελοπόννησο.

Ο λόγος για το κτήμα Μερκούρη όπου από το 1864 μέχρι σήμερα καλλιεργούνται στο σ’ αυτό, αμπέλια και ελιές και παράγονται κρασιά και ελαιόλαδα άριστης ποιότητας.

 

 

Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενήσαμε την Πέμπτη 21 Μαρτίου τον κ. Βασίλη Κανελλακόπουλο, έναν εκ των 2 ιδιοκτητών του κτήματος, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του συνεχίζουν την παράδοση της καλλιέργειας και οινοποίησης, για μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα το κτήμα Μερκούρη.

Όσοι σπουδαστές παρακολούθησαν την παρουσίαση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ.Κανελλακόπουλο αλλά και να δοκιμάσουν μερικά από τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος.

Επίσης, οι σπουδαστές μας «γνώρισαν» το κτήμα Μερκούρη, στο οποίο σήμερα καλλιεργούνται περισσότερες από 15 ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες καθώς επίσης παράγεται και extra παρθένο ελαιόλαδο στους ιδιόκτητους ελαιώνες του κτήματος. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το κτήμα είναι επισκέψιμο, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του κρασιού να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις του.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κανελλακόπουλο για την όμορφη παρουσίαση.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.