Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση οινοποιείου SARRIS/ Κεφαλονιά

15 Δεκεμβρίου, 2021 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Με την παρουσίαση του οινοποιείου SARRIS από την Κεφαλονιά, εγκαινιάστηκε η σειρά οινικών παρουσιάσεων για τη σπουδαστική χρονιά 2021 – 2022.

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε τον οινοποιό και ιδιοκτήτη, Πάνο Σαρρή, ο οποίος μας παρουσίασε τα ιδιαίτερα κρασιά του οινοποιείου.  Η χαρά μας ήταν ακόμα μεγαλύτερη γιατί ο κ. Σαρρής είναι απόφοιτος του τμήματος Sommelier της σχολής LE MONDE και αποφάσισε να δημιουργήσει το οινοποιείο ακολουθώντας το πάθος και την αγάπη του για το κρασί.

Ο κ. Σαρρής δημιουργεί κρασιά από τις τοπικές ποικιλίες της Κεφαλονιάς, όπως η γνωστή Ρομπόλα αλλά και λιγότερο γνωστές ποικιλίες όπως το Βοστιλίδι και το Τσαούσι. Στο οινοποιείο ακολουθείται ο φυσικός τρόπος οινοποίησης με την μη χρήση οινολογικών πρόσθετων, την αυθόρμητη ζύμωση, την ελάχιστη χρήση θειώδους αλλά και την απουσία τεχνολογικών παρεμβάσεων και φιλτραρίσματος.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά: Robola of Kefalonia, V for Vostilidi, Orange wine και Μεγάλη Πέτρα.

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.