Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση κτήματος Ζαφειράκη

16 Μαΐου, 2019 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Με χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. Χρήστο Ζαφειράκη, οινολόγο και ιδιοκτήτη του ομώνυμου κτήματος που βρίσκεται στον Τύρναβο,  για την τελευταία παρουσίαση ελληνικού οινοποιείου της χρονιάς. Η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την παραγωγή κρασιού για περισσότερα από 100 χρόνια και ο κ. Ζαφειράκης  αποτελεί την 4η γενιά που συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την οικογενειακή παράδοση της παραγωγής κρασιού στον Τύρναβο.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, προσπαθεί να δημιουργεί ποιοτικά και ξεχωριστά κρασιά, με βάση ποικιλίες όπως Syrah, Merlot, Sangiovese, Chardonnay αλλά και μαλαγουζιά. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην προσπάθεια αναβίωσης της τοπικής ποικιλίας “Λημνιώνα”. Οι σπουδαστές που παρακολούθησαν την παρουσίαση δοκίμασαν και επιλεγμένα κρασιά του κτήματος και είχαν την ευκαιρία να τα σχολιάσουν μαζί με τον παραγωγό.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζαφειράκη για την παρουσίαση.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.