Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση οινοποιείων Κτήμα Γεροβασιλείου

20 Μαρτίου, 2013 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση οινοποιείων Κτήμα Γεροβασιλείου

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε την Πέμπτη 14 Μαρτίου τον κ. Βαγγέλη Γεροβασιλείου, ιδιοκτήτη του ομώνυμου κτήματος και συνιδιοκτήτη του κτήματος Βιβλία Χώρα. Ο κ. Γεροβασιλείου, ο οποίος επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την σχολή LE MONDE για μια παρουσίαση με θέμα το οινοποιείο του.

Ο κ. Γεροβασιλείου μας μίλησε για το οινοποιείο και τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στο κτήμα του ενώ παράλληλα μας παρουσίασε μερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες του κτήματος.

 

 

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εξής ετικέτες: Γεροβασιλείου λευκός, Γεροβασιλείου ερυθρός, Μαλαγουζιά, Avaton και να τα σχολιάσουν μαζί με τον κ. Γεροβασιλείου.

Ο ιδιόκτητος ενιαίος αμπελώνας του Κτήματος Γεροβασιλείου εκτείνεται σε 560 στρέμματα. Στον αμπελώνα φυτεύτηκαν και καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Η Μαλαγουζιά – την οποία οινοποίησε για πρώτη φορά ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου- και το Ασύρτικο -που κατάγεται από τη Σαντορίνη- αποτελούν τις ελληνικές λευκές ποικιλίες του Κτήματος, ενώ το Λημνιό -η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία την οποία αναφέρει και ο Αριστοτέλης τον 4ο αιώνα π.Χ.- το Μαυρούδι και το Μαυροτράγανο αποτελούν τις ελληνικές ερυθρές. Επίσης, καλλιεργούνται οι γαλλικές λευκές Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier και οι ερυθρές Syrah, Merlot και Grenache Rouge.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, το οποίο διαθέτει δύο μεγάλες συλλογές: τη συλλογή ανοιχτηριών, μπουκαλιών, αγγείων και αντικειμένων αρχαίου ελληνικού συμποσίου και τη συλλογή εργαλείων αμπελουργίας, οινοποίησης, βαρελοποιίας και εμφιάλωσης από όλο τον κόσμο

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.