Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση οινοποιείου Monemvasia Winery, Γ. Τσιμπίδης

20 Μαρτίου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Malvasia Le Monde (3)Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να γευθούν τα κρασιά μοναδικής φινέτσας του οινοποιείου Monemvasia Winery, Γ. Τσιμπίδης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση που έγινε στη σχολή μας από τον ίδιο τον οινοποιό, τον κ. Γιώργο Τσιμπίδη.

Στη Μονεμβασιά γεννήθηκε ο οίνος Μονεμβασία – Malvasia, ο οποίος από τον 12ο αιώνα και για πέντε αιώνες κυριάρχησε στις ξένες αγορές Ανατολής και Δύσης, χωρίς, ωστόσο, να παράγεται, μέχρι πρόσφατα, στον τόπο που το γέννησε και που έφερε το όνομά του (Malvasia = Μονεμβασία στα Φράγκικα). Ο κ. Τσιμπίδης και η ομάδα του οινοποιείου μετά από μια μαραθώνια μαχητική διαδρομή 12 ετών συνέβαλαν στην ανάδειξη του οίνων Μονεμβασιά – Malvasia ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για οίνο λευκό γλυκό από λιαστά σταφύλια και οίνο λικέρ από λιαστά σταφύλια.
Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα εκλεκτά κρασιά του οινοποιείου και να τα σχολιάσουν μαζί με τον οινοποιό.

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.