Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση κτήματος Τσέλεπου

1 Απριλίου, 2013 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενήσαμε την Παρασκευή 9 Μαρτίου, τον κ. Γιάννη Τσέλεπο, οινολόγο και ιδιοκτήτη του κτήματος Τσέλεπου, ο οποίος μας μίλησε για το κτήμα ενώ παράλληλα δοκιμάσαμε μερικές από τις ετικέτες κρασιών που παράγονται από τον ίδιο.

Ο κ. Τσέλεπος αναφέρθηκε τόσο στην ιδιότητά του ως αμπελουργός όσο και στις τεχνικές οινοποίησης που χρησιμοποιεί.

 

 

Στις παρυφές του Πάρνωνα απλώνεται ο αμπελώνας του κτήματος σε έκταση 250 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται 5 διαφορετικές ποικιλίες, το μοσχοφίλερο, το μερλό, το καμπερνέ, το σοβινιόν και το σαρντονέ, οι οποίες δίνουν τα μοναδικά κρασιά του κτήματος.

Μερικά από τα κρασιά που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι σπουδαστές μας και να τα αναλύσουν, παρουσία του κ. Τσέλεπου, ήταν: Amalia Brut, Μαντίνεια, Κοκκινόμυλος και Νεμέα Δρυόπη.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Τσέλεπο για την εξαιρετική παρουσίαση καθώς και την κ. Χρύσα Γιατρά για τη συμμετοχή της.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.