Success Stories

Παναγιώτης Γιακαλής

Executive Chef στο The Margi Hotel. Απόφοιτος 2004

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2004

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Ανέκαθεν είχα έναν έρωτα με το φαγητό. Η μητέρα μου ήταν 30 χρόνια ζαχαροπλάστης και ήταν σίγουρα πολύ καλή μαγείρισσα. Τα ερεθίσματα ήταν πολλά με αποκορύφωμα ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας απόκτησα την ειδικότητα αυτή και είδα ξεκάθαρα ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσω. Μόλις απολύθηκα, γράφτηκα στη Σχολή LE MONDE και όλα τα αλλά είναι γνωστά.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Φυσικά και υπάρχουν. Η Σχολή κατάφερε να με μυήσει στις συνθήκες που θα αντιμετώπιζα κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. 

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Ήμουν από αυτούς που το ξεκίνημά τους ήταν ιδανικό. Ο καθηγητής που είχα στη Σχολή κ. Νίκος Φωτιάδης με πρότεινε για δουλειά στο εστιατόριο Σπονδή. Από τη στιγμή που δούλεψα εκεί, ήξερα ακριβώς τι θα έκανα μετά. Κατάλαβα ότι αν μάθεις τη δουλειά από τους καλύτερους, τότε μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

Σήμερα που βρίσκεσαι;

Εργάζομαι ως executive chef στο ξενοδοχείο ‘The Margi’ στη Βουλιαγμένη, όπου μέσα βρίσκονται τα εστιατόρια ‘Malabar’ και ‘Patio’. Επίσης, έχω υπό την επίβλεψή μου το εστιατόριο ‘Krabo’ που βρίσκεται υπό την ίδια διοίκηση.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Νο1 είναι ότι η επιλογή της Σχολής ήταν η καλύτερη δυνατή. Μέσα από τη Σχολή, μού ανοίχτηκε η πόρτα στο εστιατόριο Σπονδή που καθόρισε μετά όλα τα υπόλοιπα. Ακολούθησε το ξενοδοχείο Cavo Tagoo στη Μύκονο, μια συνεργασία στο Sani Resort για μια σεζόν και φυσικά, το μέρος όπου κατάφερα να βγάλω όσα έμαθα και να με καθιερώσει στον χώρο, που δεν είναι άλλο, από το «The Μargi Ηotel» που είναι το σπίτι μου, εδώ και 8 χρόνια. 

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

 Νιώθω ότι είχα την ευλογία να κάνω κάτι που μου αρέσει τόσο πολύ, ώστε να μην έχω νιώσει ότι έχω δουλέψει ποτέ. Μία από τις σημαντικότερες επιλογές που έχω κάνει ποτέ.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

 Ότι αν του αρέσει πραγματικά και το ακολουθήσει, η δουλειά θα του δώσει περισσότερα από ότι θα του πάρει. Να μην βιαστεί. Να φροντίσει να διδαχτεί και να δουλέψει με τους καλύτερους, ώστε να μάθει τη δουλειά σωστά και όλα τα άλλα θα έρθουν. Υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Αυτός είναι ο δρόμος.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στη Σχολή που μου δίνει το βήμα, ώστε να πω κάποια πράγματα που μπορεί να είναι σημαντικά για κάποια παιδιά που τώρα ξεκινούν. Θέλω να τους πω ότι πιστεύω στις σωστές επιλογές και όχι στην τύχη. Γιατί τύχη για μένα είναι, να είσαι έτοιμος όταν σου δοθεί η ευκαιρία. Να την αρπάξεις από τα μαλλιά και να πετύχεις τους στόχους σου.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.