Success Stories

Μίνα Σκλάβου

Κάνει καριέρα στη Μεγάλη Βρετανία, Απόφοιτη 2010

Απόφοιτος Hotel Management 2010


Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στο νου μου τα ξενοδοχειακά. Πάντα ήμουν καλή στις ξένες γλώσσες και στην επικοινωνία. Κατάλαβα ότι θέλω να εργαστώ στα ξενοδοχεία όταν δούλεψα για πρώτη φορά στα 17 σε ένα εστιατόριο το καλοκαίρι.

Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Γνώριζα τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και την άριστη φήμη του από την τηλεόραση και γενικά, από διαφημίσεις και από άτομα που ήξερα που φοιτούσαν στη σχολή σε διαφορετικό τμήμα από μένα.

 Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα hotel management συνέχισες τις σπουδές σου εξωτερικό;

Το μεταπτυχιακό μου το έκανα στο ΒΒΙ-Brussels Business Institute- με πτυχίο στο American Hotel and Lodging και International Hospitality & Tourism Management.

Αν ναι, πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Όταν αποφάσισα ότι θα κάνω καριέρα στα ξενοδοχεία αποφάσισα ότι θα πρέπει να κάνω και μεταπτυχιακό γιατί ήξερα ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μετράνε μόνο οι γνώσεις για να αναδειχτείς στο επάγγελμα. Από την άλλη πλευρά, στην Αγγλία μετράνε τα πάντα και πιο πολύ οι γνώσεις σου και το πάθος σου για αυτό το επάγγελμα.

Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα από το 2008 να δουλεύω στα ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά από που και κατάγομαι και συγκεκριμένα τη θερινή σεζόν ενώ ακόμα σπούδαζα. Δεν χρειάστηκε να κάνω πρακτική, με προσέλαβαν αμέσως με αφορμή το γεγονός ότι μιλούσα 3 ξένες γλώσσες και ότι ήμουν σπουδάστρια στη LE MONDE. Από το 2008 μέχρι το 2012 δούλευα σε εποχιακά ξενοδοχεία. Τα 3 χρόνια ως receptionist και τα άλλα 2 στο επισιτιστικό τμήμα όπου ήταν και το τμήμα που ήθελα να δουλέψω. Μετά το τέλος του μεταπτυχιακού μου δούλεψα για 2 χρόνια στη Σκωτία. Το 1ο εξάμηνο έκανα τη πρακτική μου και τους επόμενους μήνες δούλεψα ως Senior Chef de Rang. Τώρα δουλεύω στο Double Tree by Hilton, ως F&B Head Supervisor και ο στόχος μου είναι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους να δουλεύω ήδη ως Assistant F&B Manager.

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Στα πλεονεκτήματα, είναι η ευκαιρία που σου δίνεται να ταξιδέψεις όπου θες στον κόσμο, να εργαστείς σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, κάνοντας γνωριμίες, προς όφελος της καριέρας σου αλλά και να μαθαίνεις ταυτόχρονα άλλες κουλτούρες. Ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο βέβαια είναι υποκειμενικό, είναι η έλλειψη προσωπικής ζωής και πιο συγκεκριμένα στο επισιτιστικό τμήμα. Για να ανέβεις και να προοδεύσεις χρειάζονται θυσίες στην αρχή.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Χρειάζεται πρώτα από όλα να είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή γιατί έτσι έχεις πάθος, όρεξη να διαβάζεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα και να μη σκέφτεσαι ότι το επάγγελμα σου έχει μειονεκτήματα, αλλά μόνο πλεονεκτήματα. Και πάνω από όλα να βάζεις στόχους στην επαγγελματική σου ζωή. Γενικά πρέπει να έχεις πειθαρχία κα αγάπη γι αυτό το επάγγελμα.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;

Η LE MONDE, είναι επένδυση για κάθε σπουδαστή. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE δίνει στους σπουδαστές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσουν την καριέρα τους και αναδεχθούν στον τομέα αυτό. Κάθε καθηγητής, κάθε συμφοιτητής μπορεί να είναι ο μελλοντικός εργοδότης ή συνεργάτης του κάθε σπουδαστή.

Δεκέμβριος 2015

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.