Success Stories

Κωνσταντίνος Μπουκλής

Executive Chef, Απόφοιτος 2002

Απόφοιτος Μαγειρικής 2002

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική; 

Εντελώς τυχαία! Απλά από μικρός μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου γιαγιάδες, θείες άνοιγαν πίτες, ζύμες, σχεδόν καθημερινά. Οπότε θεωρώ ότι από εκεί μπήκε το μικρόβιο. 

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου; 

Φυσικά! Την πολύ καλή βάση γνώσεων. Ιδιαίτερη μνεία στους καθηγητές: Αλεξιάδη, Μανετάκη, Γιώτη, Φίνο και Τζίτζη. Ο κ. Βελισσαρόπουλος που με τις συμβουλές του μας έκανε πάντα να νιώθουμε τυχεροί και δυνατοί.  

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα; 

Θα έλεγα πολύ καλό γιατί δούλεψα σε μεγάλες εταιρείες και εστιατόρια με πολύ καλούς σεφ. Κάθε ξεκίνημα, θέλει υπομονή. Στη μαγειρική τέχνη δεν υπάρχουν όρια και αυτό είναι που την κάνει μοναδική και δημιουργική. 

Σήμερα που βρίσκεσαι; 

Επαναπατρίστηκα μετά από επτά πετυχημένα χρόνια στο βασίλειο του Μπαχρέιν όπου εργαζόμουν ως executive chef σε έναν μεγάλο όμιλο εστιατορίων. 

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;  

Πρώτος σταθμός η Olympic catering με ex. Chef τον κ. Μίλτο Καρούμπα, και επόμενος το ξενοδοχείο Grande Bretagne με chef τον Bertrand Valegeas. Στη συνέχεια, βρέθηκα στη Βιέννη και στο Sofitel Hotel με τον chef Herve Pronzato, ενώ ακολούθησε η συνεργασία μου με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, Bruno Oger, στο εστιατόριο L’ Archange. Επίσης, σημαντικές στιγμές που θυμάμαι στην εως τώρα διαδρομή μου, ήταν και η συνάντησή μου σε διάφορα γαστρονομικά events με βραβευμένους και καταξιωμένους chefs όπως οι: Julien Royer – Odette Restaurant*** και Mauro Colagreco – Mirazur Restaurant***.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό; 

Νιώθω καταξίωση και ότι κάνω αυτό που αγαπώ. Για μένα η μαγειρική ήταν πάντα ένα ταξίδι ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, αρώματα, γεύσεις και αναμνήσεις.  

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου; 

Ξεκάθαρα ότι πρέπει να το αγαπά.  

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι; 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη LE MONDE που είναι μακράν ένα από τα καλύτερα ινστιτούτα Hospitality!

 

Σεπτέμβριος 2022

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.