Ειδικά Περιοδικά

Η gourmet πλευρά της Χαλκιδικής

28 Απριλίου, 2013 - Ειδικά Περιοδικά

OLIVE – Η gourmet πλευρά της Χαλκιδικής

28/04/2013

 

gourmed_pleura_xalkidikisΈρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Mount Athos Area Gourmet στην προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής και θα πραγματοποιηθεί από 15 Μαίου μέχρι 15 Ιουνίου. Mε τη φροντίδα της αγαπημένης οεφ Ντίνας Νικολάου πάντα. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν συνολικά 14 σεφ, οι οποίοι θα προετοιμάσουν εξαιρετικά μενού που θο αναδείξουν τόσο τον τοπικά πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα του όσο και τις γαστρονομικές τάσεις και επιρροές της περιοχής. Στο πλαίσιο διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde και ένα γαστρονομικό σεμινάριο απο τον Μοναχό Επιφάνιο της Μονής Μυλοποτάμου με θέμα «Γεύσεις από τον Αθωνα», τo οποίο και παρακολουθήσαμε. Χταποδόσουπα και σουπιές με χόρτα και μυρωδικά ήταν τα πιάτα που μαγείρεψαν, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά υπέροχα κρασια τόοο της οινοποιίας Τσάνταλη όσο και του Μονοξυλίτη.

 

1. Σαρδέλες πικάντικες Αιγαίου απο την Έργον

Υπάρχει καλύτερος τσιπουροψαρομεζές απο τη σαρδέλα: Οι συγκεκριμένες μός έρχονται σε κονσέρβα και εκτός του ότι είναι διατηρημένες μόνο σε λάδι και αλάτι, περιέχουν και καυτερή πιπερίτοα που τις κάνει ιδιαίτερα πικάντικες. Παράγονται για λογαριασμό της εταιρείας Έργον, που επιλέγει και βάζει κάτω από την ετικέτα της εκλεκτά προϊόντα απο όλη την Ελλάδα. Μοζί με το γαύρο τους, θα τη βρείτε οε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πληροφορίες στο τηλ 2310 223550 και στο www.ergmprcxiucts.gr.

2. Κριθαράκι από βουβαλίσιο γάλα απο τα Άνω Ποροϊα

Η Γεωργία Ανδρεόδου. από τα Ανω Πορόια Σερρών, παρασκευόζει ζυμαρικά από βουβαλίσιο γάλα δικής της παραγωγής. από βουβάλια που βόσκουν ελεύθερα στη λίμνη Κερκίνη. Σε σχέση με το ογελαδινό γάλα, to βουβαλίσιο περιέχει 58% περισσότερο ασβέστιο, 40% περισσόερες πρωτείνες και 43% λιγότερη χοληστερόλη. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πληροφορίες στο τηλ 23270 51553 και στο [email protected].

3. Μαρμελάδα με 5 εσπεριδοειδή Ano το ‘Ηδιστον

Φτιαγμένη με μανταρίνια πορτοκάλια, νεράντζια, περγαμόντο. χυμό λεμονιού και ζαχαρη, χωρίς χρωστικές, γλυκόζη και συντηρητικά, αυτή n μαρμελάδα έχει υπέροχο άρωμα, γλυκόπικρη γεύση και τέλεια υφή. Συνοδεύει ιδανικά το βουτυρωμένο σας ψωμι. αλλά ταιριάζει τέλεια με λευκά τυριά, cheesecakes και με ότι άλλο τραβάει n όρεξή σας. Ano την εταιρεία Ήδιστον, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πληροφορίες στο τηλ. 2102533698 και στο www.idiston.corn.gr.

4. Ξίδι βαλσαμικό με μέλι απο την Παν

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος στο Πικέρμι Αττικής παράγει και εμφιαλώνει ξίδι τα τελευταία 50 χρόνιο, από ελληνικά κρασιά με μια πλήρως καθετοποιημένη διαδικασία εμφιάλωσης. Η γκάμα των προϊόντων τους περιλαμβάνει όλους τους τύπους οπό λευκό και κόκκινο κρασί αλλο και βαλσαμικό και κρέμα βαλσομικού. To συγκεκριμένο περιέχει και μέλι και είναι τέλειο σε σαλάτες ή μαζί με ψητά κρέατα. Σε σούπερ μάρκετ και οε επιλεγμένα σημεία πώληοης. Πληροφορίες στο τηλ 210 6039109 και στο www.vinegarpan.gr.

5. Σοκολάτα και φρούτα μαζί απο τη Γεωδή

Η Γεωδή κάνει γλυκούς συνδυασμούς με σοκολάτα και φρούτα, όπως μπανάνα, φράουλα, κεράσια και βύσσινα, για μια σειρά με αλείματα χωρίς γλουτένη. με χαμηλά λιπαρά, φλαβονοειδή κι άλλες πολυφαινόλες γνωστές για τις αντιοξειδωπκές τους ιδιότητες. Απολαύστε το στο ψωμί, οε κρέπες και τηγανίτες. Αυτή n συσκευασίο περιέχει 3 βαζάκια των 40γρ. σε 3 γεύσεις. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πληροφορίες στο τηλ. 210 6215080 και στο www.geodinet.gr.

6. Γαύρος μαρινάτος απο τον Τρικαλινό

Ο Ζαφείρης Τρικαλινός, μετά την παραγωγή αβγοτάραχου, τώρα φιλετάρει και ψαράκια που κλείνει σε γυάλινα βάζα Όπως αυτόν τον εξαίσιο γαύρο. Anό τη μία να γλείφεις τα δάχτυλά σου οπό την άλλη να καταπίνεις και μια γουλίτοα τσίπουρο. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. ΓΙληροφορίες στο τηλ. 210 9273660 και στο www.trikalinos.gr.

7. Φιλέτα σαλιγκαριών σε κονσέρβα απο τη Φερέοικος

Fereikos gefsis μας φέρνει πιο κοντό με τα… σαλιγκάρια, αφού κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Τα συγκεκριμένα έχουν αφήσει τo… σπίτι τους για χάρη μιας κονσέρβας με ιδιαίτερα κομψό design. Αν την ανοίξετε, μπορείτε να μαγειρέψετε αμέσως μαζί τους. Φτιάξτε, λοιπόν ομελέτες, μακαρονάδες και ό,τι άλλο τραβάει n όρεξή σας. Είναι έτοιμα για πολλές μαγειρικές περιπέτειες. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Πληροφορίες στο τηλ 27410 80024 και στο www.fereikos-gefsis.com.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.