Success Stories

Γιώργος Δημητρακόπουλος

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2007

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Με το επάγγελμα της μαγειρικής ασχολούμαι ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στην ηλικία των 17 ετών. Η πρόκληση του να συνδυάζεις και να ικανοποιείς πολλά διαφορετικά γούστα αλλά και η δημιουργικότητα του επαγγέλματος είναι τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος που με “κέντρισαν”.

Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα η LE MONDE αποτελεί τον καλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο στον εν λόγω τομέα, επέλεξα να θέσω τις σωστές βάσεις για το επάγγελμά μου κοντά στους καλύτερους. Η φήμη αυτή σύντομα μού επιβεβαιώθηκε. Το να διδάσκεσαι τα μυστικά ενός τόσο πολυεπίπεδου επαγγέλματος από τους κορυφαίους του χώρου με βοήθησε να αναπτύξω όχι μόνο τα μαγειρικά μου κριτήρια αλλά και μία σειρά ακόμα χαρακτηριστικών, απαραίτητων για το επάγγελμα του chef, όπως η ταχύτητα, συνδυασμένη πάντα με την ποιότητα, η οργανωτικότητα, η ψυχραιμία, η τόλμη στη μίξη υλικών και γεύσεων, πάντα με σκοπό την ικανοποίηση και των πιο δύσκολων ουρανίσκων.

Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Ελλάδα, οι οποίες ήδη είχαν θέσει τον πήχη για τα επόμενα βήματά μου ψηλά, μετρώντας παράλληλα έξι χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, συνέχισα τις σπουδές μου στη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Λυών, και στην παγκοσμίως γνωστή σχολή μαγειρικής Institut Paul Bocuse. Η επαφή με ένα πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον, η γνωριμία με δεκάδες νέες κουζίνες, μαγειρικές συνήθειες, υλικά και μίξεις, με έκαναν να αξιολογήσω και να εκτιμήσω, αφενός, τις γερές βάσεις που ο Όμιλος LE MONDE με είχε βοηθήσει να αποκτήσω, αναγέννησαν, αφετέρου, το δημιουργικό μου ένστικτο μετατρέποντας το πάθος μου για τη μαγειρική σε ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Σήμερα, μετά από οκτώ σχεδόν χρόνια εμπειρίας στον μαγειρικό και ζαχαροπλαστικό κλάδο και έχοντας δουλέψει σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων στην Αθήνα, εστιατόρια αξιώσεων στα ελληνικά νησιά, σε κάποια από τα διασημότερα μπιστρό της Λυών, γνωρίζω καλά πως το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί συνδυασμό πολλών χαρακτηριστικών. Καλή οργάνωση χώρου και χρόνου, διοικητικό ταλέντο για τον σωστό καταμερισμό των εργασιών, ψυχραιμία και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση και του πιο απρόβλεπτου περιστατικού κάτω από συνθήκες πίεσης, αποτελεσματικότητα και ποιότητα έργου σε σύντομο χρόνο. Η ίδια αυτή εμπειρία, ωστόσο, με κάνει να καταλήγω κάθε φορά πως παρά τη χρονική και ψυχολογική πίεση, το άγχος και τις απαιτήσεις πολύωρης παρουσίας που ενέχει το επάγγελμα, η ανταμοιβή που σου δίνουν τα χαμόγελα ικανοποίησης των πελατών, που επέλεξαν τη δουλειά σου για να “ντύσουν” γαστρονομικά τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους, αξίζει όλη την αγωνία της πυρετώδους προετοιμασίας.

Μάρτιος 2012

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.