Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα Οινότρια Γη – Κ.Λαζαρίδη

1 Απριλίου, 2013 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 06 Απριλίου 2012 εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης” στο κτήμα “Οινότρια Γη – Κ.Λαζαρίδη” στο Καπανδρίτι.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος “Οινολογία” και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια του μαθήματος και οινολόγο κα.Καρβελά Ε.

 

 

Στην «Οινότρια Γη», στις παρυφές της λίμνης του Μαραθώνα, καλλιεργούνται περί τα 200 στρέμματα αμπελώνα, με τις ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Syrah και Αγιωργήτικο, μόνον ερυθρές, να καλλιεργούνται βιολογικά και με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις.

Το έδαφος και οι χαμηλές θερμοκρασίες λόγω του υψόμετρου, δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ωρίμανση των σταφυλιών.Το σύγχρονο οινοποιείο στο οποίο ξεναγήθηκαν οι σπουδαστές της σχολής είναι μικρής δυναμικότητας και αξιοποιεί έναν μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την παραγωγή οίνων ανώτερης ποιότητας.

Ευχαριστούμε θερμά για τη ξενάγηση και την εγκάρδια φιλοξενία.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.