Success Stories

Δημήτρης Νικολαΐδης

Captain στο εστιατόριο του ξενοδοχείου SEMIRAMIS, Απόφοιτος 2002

Απόφοιτος Hotel Management 2002


Ο Δημήτρης Νικολαΐδης αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE το 2002. Αμέσως ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας. Έχοντας συμπληρώσει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία 6 ετών, εργάζεται τώρα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου SEMIRAMIS ως captain, όπου μας παραχώρησε την παρούσα συνέντευξη.

 Γιατί επιλέξατε να σπουδάσετε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων;

Μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο. Παράλληλα μου άρεσε η ιδέα να συμμετέχω στην ομάδα των ανθρώπων που φροντίζει ώστε να περνάει καλά ο κόσμος στους χώρους ψυχαγωγίας. Εμένα βέβαια με έχει κερδίσει το κομμάτι της εστίασης. Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου απασχολήθηκα στο συγκεκριμένο κομμάτι και δεν το αλλάζω. Ταυτόχρονα και οι δυο οι γονείς μου εργάζονταν στον χώρο των ξενοδοχείων και επομένως είχα επηρεαστεί από πολύ μικρή ηλικία.

Γιατί επιλέξατε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσετε;

Όταν αποφάσισα να σπουδάσω το συγκεκριμένο αντικείμενο συγκέντρωσα πληροφορίες από διάφορες πηγές για να καταλήξω στην κατάλληλη επιλογή. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές η σχολή LE MONDE ήταν η καλύτερη επιλογή για να σπουδάσω και γι’ αυτό την επέλεξα.

Ποια είναι η επαγγελματική σας εμπειρία μέχρι σήμερα;

Έχω εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι στιγμής. Ενώ ήμουν ακόμη σπουδαστής στη σχολή LE MONDE εργαζόμουν στο εστιατόριο «Μύθος της θάλασσας» στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa στο Καβούρι. Στη συνέχεια εργάστηκα στο εστιατόριο «Βαρδής» του ξενοδοχείου Πεντελικόν. Πολλές ήταν οι εμπειρίες που αποκόμισα και από την εργασία μου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπου απασχολήθηκα τόσο στο εστιατόριο GB Corner του ξενοδοχείου, όσο και στο Alexander’s bar του ξενοδοχείου, το οποίο έχει βραβευθεί ως το καλύτερο bar ξενοδοχείου στον κόσμο (2004 & 2005) από το περιοδικό Forbes. Έχω εργαστεί επίσης ως
maître στο bar – restaurant Central στο Κολωνάκι και στο bar – restaurant Island στη Βάρκιζα. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως captain (βοηθός maître) στο εστιατόριο Semiramis στην Κηφισιά.

Πώς βιώνετε την εμπειρία σας στον επισιτιστικό κλάδο; Μπορείτε να περιγράψετε κάποια σημαντική στιγμή στην επαγγελματική σας πορεία, που εσείς ξεχωρίζετε και γιατί;

Καθημερινά αποκομίζεις και νέες εμπειρίες. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό του επαγγέλματος που μου αρέσει. Έρχεσαι σε επαφή με κόσμο και επομένως κάθε ημέρα είναι και μια νέα εμπειρία.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου. Αυτό που θέλω είναι να προσπαθώ καθημερινά να βελτιώσω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες πάντα με την βοήθεια της ομάδας μου. Η επιθυμία μου είναι να ανεβαίνουν τα στάνταρ ποιότητας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να ακολουθήσει το επάγγελμα αυτό και τι συμβουλή θα του δίνατε;

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο επάγγελμα σε κάποιον που θέλει να απασχοληθεί σε έναν ενδιαφέροντα χώρο και που του αρέσει κυρίως η επαφή με τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πολύ δημιουργικό επάγγελμα όπου το μόνο που δεν θα συναντήσει κανείς είναι η μονοτονία.

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Θα πρέπει να έχει μεγάλη θέληση για μάθηση. Ο μόνος τρόπος για να επιτύχεις στον συγκεκριμένο χώρο είναι να προσπαθείς να μαθαίνεις όσο γίνεται περισσότερα και να εξελίσσεσαι διαρκώς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ανέβεις στη σκάλα της ιεραρχίας. Αν μειώσεις τις απαιτήσεις σου και σταματήσεις να μαθαίνεις τότε θα μείνεις στάσιμος. Όμως η στασιμότητα σε αυτό το επάγγελμα δεν ενδείκνυται. Δεν μπορείς στα 40 σου να είσαι ακόμα σερβιτόρος… Παράλληλα, θα πρέπει όποιος ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα να είναι κοινωνικός και να μπορεί να έχει καθαρό μυαλό. Τα προβλήματα θα πρέπει να μένουν εκτός εργασίας γιατί έρχεται σε επαφή με τον κόσμο και θα πρέπει να έχει άψογη συμπεριφορά.

Απρίλιος 2014

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.