Success Stories

Χρήστος Γαλανόπουλος

Executive Chef CELEBRITY CRUISES, Απόφοιτος 2001

Απόφοιτος Μαγειρικής 2001


Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Τελείωσα τις σπουδές μου σαν ηλεκτρολόγος βιομηχανικών αυτοματισμών, κινητήρων κι εγκαταστάσεων. Ήταν κάτι που απλά το έκανα για να έχω μια κατάρτιση για το μέλλον, χωρίς να είναι η απόφαση ζωής για το επαγγελματική μου καριέρα.Ήθελα να κάνω κάτι λοιπόν που θα μου κρατάει το ενδιαφέρον όλη την ώρα και να έχω την ευχέρεια της δημιουργίας, χωρίς να πρέπει να ακολουθώ γραμμές και δίκτυα.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Το δέσιμο κι η επικοινωνία με τον καθηγητή και chef μου, κύριο Ιορδανίδη Κώστα, που μας είπε τα πράγματα όπως ακριβώς τα βρήκαμε, καθώς και με κάποια από τα παιδιά που είμαστε στο ίδιο τμήμα και ίδια χρονιά, που ακόμα μετά από σχεδόν 20 χρόνια μπορούμε και να τα λέμε και να βρισκόμαστε.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Από την αρχή, στις πρακτικές τα καλοκαίρια μετά τη σχολή, έως και σήμερα, όλα πάνε ανοδικά. Πάντα ήθελα να προχωρώ και να αναζητώ κάτι διαφορετικό που θα γινόταν το σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο.

Σήμερα πού βρίσκεσαι;

Τα τελευταία περίπου 9 χρόνια εργάζομαι στην CELEBRITY CRUISES ως Executive Chef. Ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον θα πρόσθετα.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Η πρώτη μου έντονη εμπειρία συνέβη το 2003 στην Αυστρία, στη Βιέννη στο εστιατόριο SAM BRAÜ, ίσως γιατί εκεί χωρίς να γνωρίζω γερμανικά τον πρώτο καιρό, έμαθα να συνεργάζομαι με ανθρώπους από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες κι άλλες θρησκείες κι εκεί ήταν που κατάλαβα πως πρέπει να ταξιδέψω στον κόσμο…Επίσης, το HOTEL ALKYON στο Βραχατι Κορινθίας από το 2006 ως το 2011, γιατί πέρασα από όλα τα πόστα της κουζίνας αποκτώντας σφαιρικές, καλές γνώσεις και γιατί εφάρμοσα τεχνικές που έμαθα στη σχολή μου.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

“Διαλέξαμε ένα επάγγελμα που δεν θα πεινάσουμε ποτέ…”

Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του καθηγητή/chef μου στη σχολή, που ακόμα και τώρα μου έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που είτε θα δουλεύω με υλικά υψηλής ποιότητας ή υλικά που βρίσκονται μόνο στις χώρες που ταξιδεύω κι έχω τη δυνατότητα να εφαρμόσω τις τεχνικές που έμαθα και μαθαίνω και το πιο σημαντικό, να δοκιμάζω πρώτος. Εκεί, από την κατσαρόλα, το τηγάνι και το φούρνο. Πριν καν γίνει τέχνη στο πιάτο.Οπότε δεν έχω βαρεθεί ακόμα. Κι αν έρθει ποτέ η ώρα αυτή, θα με βρείτε σε κάποιο από τα μικρά κι αγαπημένα νησιά των Κυκλάδων, να δουλεύω στο δικό μου φαγοποτείο.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμα σου;

Είναι μια εργασία που το ταξίδι της, απαιτεί θυσίες για να φτάσεις τους στόχους σου.

Είναι κάτι που πρέπει να αγαπήσεις και να αφεθείς στα όμορφα και τα άσχημα της δουλειάς αυτής.

Μαγειρεύεις για τον κόσμο, άρα η ευχαρίστησή σου θα πρέπει να είναι η χαρά του ανθρώπου που θα μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Κι επίσης, η δουλειά του chef, είναι η μόνη που έχεις να κάνεις με φωτιές και μαχαίρια και πληρώνεσαι πολύ καλά γι’ αυτό

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Ιδιαίτερη εκτίμηση στη διοίκηση της σχολής, που έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο χώρο μάθησης των τουριστικών επαγγελμάτων κι επίσης που έστω και μετά από τόσα χρόνια, με έκαναν να αισθανθώ ένα μέρος αυτής της εξέλιξης.

Αύγουστος 2021

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.