Νέα, ανακοινώσεις

Basic Chef Course – Ταχύρρυθμο πρόγραμμα βασικών γνώσεων μαγειρικής, διάρκειας 10 εβδομάδων

22 Ιανουαρίου, 2019 - Νέα, ανακοινώσεις

 

 

DSC07209

Διάρκεια Προγράμματος : 10 εβδομάδες, 4 ημέρες/εβδομάδα, 15 διδακτικές ώρες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
– Νέους και νέες που τους αρέσει η μαγειρική, δεν διαθέτουν εμπειρία, ούτε σχετικές σπουδές και επιθυμούν να μαγειρεύουν ακολουθώντας ορθές γαστρονομικές τεχνικές.
– Επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης που δεν έχουν λάβει συγκεκριμένη εκπαίδευση και η γνώση τους βασίζεται αποκλειστικά στην εργασιακή τους εμπειρία.
– Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στον χώρο της επαγγελματικής κουζίνας και να πραγματοποιήσουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
– Απόφοιτοι σπουδών ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές και μεθόδους της επαγγελματικής μαγειρικής.

Σκοπός Προγράμματος: Οι συμμετέχοντες αποκτούν τα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια που θα τους επιτρέψουν να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν από τους υπεύθυνους μιας επαγγελματικής κουζίνας. Γνωρίζουν και εξοικειώνονται με την ορθή πρακτική των βασικών τεχνικών και μεθόδων της επαγγελματικής μαγειρικής καθώς και με την επαγγελματική παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας. Εξοικειώνονται με τον επαγγελματικό εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις κουζίνας και τη χρήση τους.

 

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βάσεις ξεκινώντας από ζωμούς, φον, ρου, σάλτσες και συνεχίζουν με σούπες, σαλάτες, κλασικά πιάτα. Διδάσκονται και εφαρμόζουν διαφορετικούς τρόπους κοπής, ψησίματος μέσα από ολοκληρωμένες συνταγές της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας τηρώντας, ταυτόχρονα, όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Ενώ, μαθαίνουν να συνθέτουν γαστρονομικούς καταλόγους-μενού, λαμβάνοντας υπόψη και ζητήματα που αφορούν στην κοστολόγηση των συνταγών που περιλαμβάνουν.

Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 11/02/2019
Ημέρες μαθημάτων: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 
Ωράριο παρακολούθησης:08.50-12.15

Όσοι ολοκληρώνουν το πρόγραμμα δεν συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν άλλα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του Κ.Δ.Β.Μ επιπέδου 2 LE MONDE με προνομιακούς όρους.

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.