Νέα, ανακοινώσεις

Διεξαγωγή ημερίδας “All Inclusive Hotel Executive” από τη LE MONDE και τη Unilever Food Solutions

11 Νοεμβρίου, 2014 - Νέα, ανακοινώσεις

Η Unilever Food Solutions και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE διοργάνωσαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ημερίδα οργάνωσης, διαχείρισης και αποδοτικότητας επισιτιστικών τμημάτων, αποκλειστικά για στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τύπου All Inclusive.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα, με μεγάλη επιτυχία, στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικoύ Ομίλου LE MONDE, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014. Στην εκδήλωση μετείχαν περισσότερα από 70 στελέχη (Διευθυντές ξενοδοχείων, F&B Managers, Executive Chefs), από τον χώρο των All Inclusive ξενοδοχείων.  Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι καθηγητές της σχολής  LE MONDE, κ.κ. Πατεστής Ιωάννης και  Καλόσακας Ευθύμιος.

Η θεματολογία της πρώτης ενότητας αφορούσε στην ανάδειξη των νέων παγκόσμιων τάσεων που ισχύουν  σε θέματα επισιτισμού και εφαρμόζονται σε ξενοδοχεία τύπου All Inclusive. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, με σκοπό την εναρμόνιση των ελληνικών ξενοδοχείων    All Inclusive με τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις.

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκαν τεχνικές και αναλύσεις που υποβοηθούν το έργο του τμήματος F&B Management στην κατεύθυνση της ποιοτικής προσέγγισης ενός Menu. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το “Menu Planning”, το “Total Cost Approach” και το “Menu engineering”.  Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συμμετεχόντων, η οποία ανέδειξε την εφαρμογή της κάθε παγκόσμιας γαστρονομικής τάσης στα ελληνικά All Inclusive ξενοδοχεία και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης τους, καθώς επίσης υπήρξε η δυνατότητα στη γευστική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε, να γίνει εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και όλοι, διοργανωτές και συμμετέχοντες, δεσμεύτηκαν ναανανεώσουν το ραντεβού τους στο εγγύς μέλλον.

all-in

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.