Ειδικά Περιοδικά

Τουριστική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα

4 Ιανουαρίου, 2013 - Ειδικά Περιοδικά

Χρήμα & Τουρισμός – Τουριστική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα

04/01/2013

xrima_tourismos_4.1.13_2

Ένα βασικό στοιχείο διαφοροποίησης του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE από τις υπόλοιπες σχολές είναι η αποκλειστική εξειδίκευση στις Τουριστικές, ξενοδοχειακές και γαστρονομικές σπουδές με καινοτόμα προγράμματα σπουδών και σεμινάρια που συναντώνται στις πιο καταξιωμένες σχολές της Ευρώπης.

Επίσης, υλοποιώντας μια τεράστια επένδυση για τα δεδομένα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα ,ο εκπαιδευτικός όμιλος LΕ ΜΟΝDΕ στεγάζεται πλέον σε ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικό κέντρο 6300 τμ, που αποτελεί το επιστέγασμα της εμπειρίας 17 ετών του εκπαιδευτικού ομίλου LΕ ΜΟΝΟΕ στην οργάνωση και διαχείριση προγραμμάτων εκπαίδευσης στον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται δίπλα στον άξονα της οδού Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου, προσφέροντας εύκοληπρόσβαση σε σπουδαστές από ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής.Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE έχει φιλοξενήσει διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας,στο πλαίσιο της σειράς Hotel and Tourism Professionals’ Lectures,μιας σειράς διαλέξεων που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τους σπουδαστές τουριστικών σπουδών με επαγγελματίες του χώρου που μεταγγίζουν ιδέες και γνώσεις από την πολύτιμη εμπειρία τους.

Παράλληλα, καθηγητές του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE μεταβαίνουν κάθε χρόνο ση γαλλική σχολή Ferrandi, για να παρουσιάσουν σεμινάρια ελληνικής γαστρονομίας ενώ η ελληνική γαστρονομική παράδοση παίρνει σάρκα και οστά στον εκπαιδευτικό όμιλο LΕ ΜΟΝΟΕ ως αντικείμενα σπουδών που αναδεικνύει τη δημιουργική ελληνική κουζίνα και τη μετατρέπει σε σύγχρονο τουριστικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποτελέσει άμεσο συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό τουρισμό.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός όμιλος LE ΜΟΝDΕ αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWΤΟ) από το 1999 και μέλος του ΣΕΤΕ από το 1996.

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ LE MONDE που οδηγούν σε πτυχίο μετά από διετή φοίτηση και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης είναι:

Hotel Management – Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
Tourism Management- Τουριστικό Πρακτορείο
Chef – Επαγγελματική Μαγειρική
Pastry Chef – Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία

Όλες οι ειδικότητες περιλαμβάνουν εργαστηριακά και θεωρητικά μαθήματατα οποία πραγματοποιούνται στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της σχολής που διαθέτουν εξοπλισμένα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής καθώς και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας. Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE εξασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε όσους επιλέξουν να ενταχθούν άμεσα στην τουριστική αγορά.

Το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας οργανώνει και συντονίζει την πρακτική των σπουδαστών και συστηματικά προωθεί τους σπουδαστές
και αποφοίτους σε θέσεις εργασίας στα καλύτερα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας. Νέα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο.

Προγράμματα Μετεκπαίδευσης Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών MONDE du TOURISME

Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης που απευθύνονται σε αποφοίτους τουριστικών σχολών και αποφοίτους είναι:
Eurochef – Μετεκπαίδευση στην επαγγελματική μαγειρική
Europastry chef – Μετεκπαίδευση στην επαγγελματική ζαχαροπλαστική & αρτοποιία
Τα προγράμματα αυτά είναι εξάμηνης διάρκειας, ξεκινούν κάθε Νοέμβριο και στοχεύουν στην απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας πάνω σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Προγράμματα Επαγγελματικήs Εξειδίκευσης Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών MONDE du TOURISME

Επίσης ο εκπαιδευτικός όμιλος LΕ ΜΟΝDΕ προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης, τα οποία μετά από επιτυχημένη παρακολούθηση οδηγούν στην απόκτηση αντίστοιχου τίτλου σπουδών.Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τρείς φορές την εβδομάδα και η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων είναι 6 μήνες. Με την απόκτηση του τίτλου σπουδών οι απόφοιτοι των προγραμμάτων μπορούν να εργαστούν σε εστιατόριο ως υπεύθυνοι διαχείρισης εστιατορίου και ως sommeliers.

Bar & Restaurant Management- Διεύθυνση Εστιατορίου
Sommelier – Οινοχόος
Bartender

Advanced Professional Programme in Culinary Arts

Iδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο νέο αυτό πρόγραμμα που διοργανώνεται από τον εκπαιδευτική όμιλο LE MONDE σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη γαλλική σχολή γαστρονομίας Ferrandi.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γαστρονομικής εξειδίκευσης 8 εβδομάδων, το οποίο απευθύνεται σε απόφοιτους γαστρονομικών σχολών και σε επαγγελματίες με επαρκή εργασιακή εμπειρία.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 100% εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία διδάσκoνται απο καταξιωμένους Έλληνες και Γάλλους chefs στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE και στο Παρίσι στις εγκαταστάσεις της σχολής Ferrandi.

Ταχύρρυθμα Επιμορφωτικά Σεμινάρια Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών MONDE du TOURISME

Intensive Chef Course

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες που επιθυμούν να μάθουν τις επαγγελματικές τεχνικές μαγειρικής, αλλά και τους επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Τα μαθήματα είναι 100% εργαστηριακά, το οποίο σημαίνει ότι σε όλα τα μαθήματα οι ίδιοι πορασκευάζουν τις συνταγές βήμα-βήμα και στο τέλος δοκιμάζουν το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Τα μαθήματα διεξάγωνται σε επαγγελματικό εργαστήριο, εξοπλισμένο μέ όλες τις συσκευές και τα επαγγελματικά σκεύη. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να προσδίδουν αξία στίς πρώτες ύλες αναδεικνύοντας τα γευστικά τους προτερήματα σε πιάτα πρωτότυπης γαστρονομικής σύνθεσης πάντα υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών μαγειρικής – chefs της σχολής LE MONDE.Η διάρκεια του κύκλου είναι περίπου 6 εβδομάδας και τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.

Cucina Italiana

Εντατικό πρόγραμμα μέ εξειδίκευση στην ιταλική κουζίνα. Όλες οι τεχνικές και οι μέθοδοι της ιταλικής κουζίνας όπως επίσης και οι αυθεντικές ιταλικές συνταγές παρουσιάζονται σε αυτό το εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στους λάτρεις της ιταλικής γαστρονομίας. Το πρόγραμμα είναι επίσης 100% εργαστηριακό. Η διάρκεια του κύκλου μαθημάτων είναι 4 εβδομάδες, δύο φορές την εβδομάδα.

Σεμινάρια γαστρονομίας για ερασιτέxνεs και επαγγελματίεs Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών MONDE dU TOURISME

Στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE πραγματοποιούνται σειρές τρίωρων αυτοτελών σεμιναρίων για όσους ενδιαφέρονται για τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και το κρασί.

Τα σεμινάρια είναι τα εξής:
Food Professionals – Σεμινάρια γαστρονομίας για επαγγελματίες
Food Friends- Σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για ερασιτέχνες
Wine Fiends – Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού

ΠΗΓΗ : ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Τ.189 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.