Success Stories

Σταύρος Βαρθαλίτης

Μάγειρας, Νικητής Masterchef 2020

Απόφοιτος Μαγειρικής 2016

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Άμα σκεφτείς τον λόγο για τον οποίο αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική, πιστεύω ότι έχεις χάσει ήδη τη μισή γλύκα από το ταξίδι. Eπομένως πιστεύω ότι κάτι πρέπει να σε έχει οδηγήσει από μέσα σου.

Τι αποκόμισες από τις σπουδές σου στη LE MONDE;

Αποκόμισα σωστές βάσεις, πιστεύω ότι οι σπουδές αποτελούν το πρώτο έναυσμα για να ξεκινήσεις τη μαγειρική σου καριέρα και είναι από τις βασικότερες επιλογές που πρέπει να κάνεις.

Πώς ή ποιο ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Ξεκίνησα να εργάζομαι πριν ακόμα έρθω στη LE MONDE. Η πρώτη μου δουλειά θυμάμαι ήταν σε μπεργκεράδικο, μετά παράλληλα είχα αρχίσει να δουλεύω σε ένα μπιστρό στα Εξάρχεια, μετά στο Κολωνάκι. Στη συνέχεια, με την πρακτική μου μέσω της LE MONDE, δούλεψα στο μουσείο της Ακρόπολης και τότε κατάλαβα ότι η επιλογή που έχω κάνει, είναι η σωστή.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Πιστεύω ότι ο πιο σημαντικός σταθμός είναι σίγουρα τα 3 τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στα Electra, τα οποία μου έχουν δώσει πάρα πολλές γνώσεις και βάσεις, έχω μάθει τη μαγειρική από την αρχή στην ουσία μέσα από αυτά τα ξενοδοχεία και πιστεύω αυτά με προετοίμασαν και για το μαγειρικό μου ταξίδι στο Masterchef.

Φέτος αναδείχθηκες ο μεγάλος νικητής του Master Chef! Ποιά στοιχεία πιστεύεις σε βοήθησαν να κερδίσεις?

Ο αυθορμητισμός μου και το χιούμορ μου πιστεύω γιατί όταν όλοι οι άλλοι έπεφταν εγώ με το χιούμορ κρατιόμουν σε μια ισορροπία και η στοχοπροσήλωση που είχα και δεν κοίταζα τίποτε άλλο παρά μόνο το ταξίδι και να φτάσω στον προορισμό μου που ήταν να κερδίσω.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος ούτε μισή στιγμή, δεν μετανιώνω ποτέ, θα το κάνω για πάντα και είμαι ευτυχισμένος που όλο αυτό που ξεκίνησε από μια παιδική επιλογή, κατέληξε να είναι το επάγγελμα της ζωής μου.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με τη μαγειρική;

Πρέπει να έχει γερό στομάχι και υπομονή. Κάποιες φορές μας βγαίνουν πράγματα, κάποιες φορές όχι, αλλά άμα σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε πιστεύω ότι κάποια στιγμή από τη μαγειρική θα ανταμειφθείς.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Το βασικό μου μέλημα είναι κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνω ένα δικό μου εστιατόριο, όπου θα έρχεται ο κόσμος να τρώει από εμένα, να καταλάβει ποιος είμαι και τι κάνω. Γιατί καλά είναι να σε αναγνωρίζει ο κόσμος, αλλά το να έχεις την ευκαιρία να του μαγειρεύεις, σε κάνει να καταλαβαίνεις και το τι και πώς είναι σαν μάγειρας. Αυτό είναι το βασικότερό μου σχέδιο, υπάρχουν παράλληλα και άλλες δράσεις που η μια ακολουθεί και  αλληλοσυμπληρώνει την άλλη.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Έρχονται πολύ όμορφα πράγματα, λίγη ξεκούραση χρειάζεται και όλα καλά!

 

Σε ευχαριστούμε πολύ Σταύρο!

Εγώ ευχαριστώ

 

Ιούλιος 2020

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.