
Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.
Υποδεχόμαστε τo Οινοποιείο Βρυνιώτης από την Εύβοια για μια μοναδική παρουσίαση και γευσιγνωσία των οίνων που παράγονται στο οινοποιείο. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει o κ. Κωνσταντίνος Βρυνιώτης, αμπελουργός, οινοποιός και ιδιοκτήτης.
Η οικογενειακή οινοποιία VRINIOTIS WINERY βρίσκεται στα Γιάλτρα ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας 14 χιλιόμετρα από την Αιδηψό.
Η σχέση με το αμπέλι και το κρασί κρατάει από παλιά, από την εποχή που οι πρόγονοι του Κωνσταντίνου Βρυνιώτη άρχισαν να φυτεύουν αμπέλια στην περιοχή και έχτισαν το παλαιό πέτρινο πατητήρι-οινοποιείο.
Ακριβώς δίπλα στο παλαιό πέτρινο πατητήρι με την παραδοσιακή υπόγεια δεξαμενή ζύμωσης βρίσκεται και το νέο οινοποιείο.
Το νέο οινοποιείο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική της Αιδηψού, η οποία επιβάλει παραδοσιακή γραμμή και απαλούς χρωματισμούς.
Το οινοποιείο λειτουργεί ως επισκέψιμο όλες τις ημέρες του έτους και διαθέτει αίθουσα δοκιμής – γευσιγνωσίας για την δοκιμή των κρασιών από τους επισκέπτες.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας των 100 στρεμμάτων απλώνεται στα Γιάλτρα Αιδηψού και στους πρόποδες του όρους Τελέθριο σε υψόμετρο 200 έως 450 μέτρων. Στις πλαγιές τους καλλιεργούνται οι ερυθρές ελληνικές ποικιλίες του Βραδυανού, παλαιά ποικιλία της βόρειας Εύβοιας που αναβίωσαν με φροντίδα οι άνθρωποι του οινοποιείου Βρυνιώτη, της επίσης ευβοιώτικης Μαυροκουντούρας και της κοσμοπολίτικης Syrah, πλάι στις λευκές ελληνικές ποικιλίες του Ασύρτικου, της Μαλαγουζιάς, του Αηδανιού και της Μονεμβασιάς.