Σε αυτό το τριήμερο Μasterclass, θα μάθουμε τι αποτελεί έμπνευση  για τον chef pâtissier Νικόλα Νικολακόπουλο, καθώς και πώς την αποτυπώνει στις ζαχαροπλαστικές του δημιουργίες. Θα αναλυθούν τα  απαιτούμενα  στάδια που οδηγούν στον επιτυχημένο σχεδιασμό μιας αυθεντικής δημιουργίας και θα αξιολογηθεί η επιρροή των διεθνών τάσεων στο γευστικό αποτέλεσμα και στο dessert styling. Καινούριες, πρωτότυπες δημιουργίες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, λίγο πριν την κυκλοφορία του ομότιτλου βιβλίου του.

Πρώτη μέρα: Τρίτη 11/02/2020

Δεύτερη μέρα: Τετάρτη 12/02/2020

Τρίτη μέρα: Πέμπτη 13/02/ 2020

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Νικόλας Νικολακόπουλος
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας – Pastry Chef και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-Chef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, και του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το παγωτό στη σχολή και τα εργαστήρια του Maison LENÔTRE στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εργαστήρια και εστιατόρια ως Chef pâtissier και Chocolatier.  Το ταξίδι του τον οδήγησε πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς έκανε αισθητή την παρουσία του στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Η εμπειρία του περιλαμβάνει συνεργασία με κορυφαία brands του κλάδου ως Multi-Ambassador, ενδεικτικά αναφέρουμε για τις Chocolate Academy Athens,  Pomati και Martellato. Σήμερα είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και Pastry Chef  Consultant στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πολλές συνταγές και τεχνικές του, έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα γαστρονομικά περιοδικά. Διατηρεί επίσης τη δική του συμβουλευτική επιχείρηση, την NZ Pastry, που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό γλυκών και επιδορπίων, τροφοδοτώντας πελάτες σε όλον τον κόσμο. Το 2022 κέρδισε τον τίτλο του Chocolate Master της ΝΑ Ευρώπης, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά κατατάχθηκε στους 3 πρώτους του διαγωνισμού World Chocolate Masters. Με έντονη δέσμευση στην καινοτομία και την παροχή εξαιρετικών γευστικών εμπειριών, ο Νικόλας Νικολακόπουλος συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και της σοκολάτας.

 
το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
13/02/2020 - 11.30-15.45
Κόστος: 340€
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.