Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

 

Εισηγητής:
Κτήμα Μουσών
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X
Το κτήμα Μουσών βρίσκεται στη Βοιωτία, στην Κοιλάδα των Μουσών, η οποία στην αρχαιότητα θεωρούνταν η πατρίδα των 9 Μουσών.  Το 1946 ο Νικόλαος Ζαχαρίας, ακολουθώντας το πάθος και την αγάπη του για το κρασί ξεκίνησε μια μικρή οινοποιητική μονάδα. Το 1967 ο γιος του Αθανάσιος Ζαχαρίας, έδωσε νέα πνοή με τις καινοτόμες ιδέες του μετατρέποντας την οικογενειακή επιχείρηση σε μεγάλη οινοποιητική μονάδα. Το 2005 δημιουργήθηκε το “Κτήμα Μουσών” , τα ηνία του οποίου ανέλαβαν ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Παναγιώτης, η τρίτη γενιά της οικογένειας.

Στο κτήμα Μουσών παράγονται υψηλής ποιότητα κρασιά από λευκές ποικιλίες όπως Ασσύρτικο, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ρομπόλα and Trebbiano. Από κόκκινες ποικιλίες καλλιεργούνται, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και Grenache Rouge.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
10/11/2022 - 13:15 - 15:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.