Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Υποδεχόμαστε το ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ – ΓΙΑΝΝΗ από τη Βόρεια Ελλάδα για μια παρουσίαση και γευσιγνωσία των οίνων που παράγονται στο κτήμα.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πλέον εμβληματικές και αντισυμβατικές προσωπικότητες του ελληνικού κρασιού, την επόμενη χρονιά αφότου αποχώρησε από την ιστορική οικογενειακή επιχείριση για να ακολουθήσει την δική του αυτόνομη πορεία. Με αμπελώνες και οινοποιεία στη Νάουσα και το Αμύνταιο, δύο από τα σπουδαία terroirs της Βόρειας Ελλάδας, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ κτίζει την καινοτομία μέσα από την παράδοση και αποτελεί σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τον κλάδο και τις νεότερες γενιές οινοποιών.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης, οινοποιός 5ης γενιάς, βρίσκεται στα ηνία του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από το 2004, αναδημιουργώντας αυτή την πολύτιμη κληρονομιά, με ιδιαίτερη έμφαση και επένδυση στην βιώσιμη ανάπτυξη: Αναγεννητική καλλιέργεια, διαχείριση φυσικών πόρων, έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και στήριξη των μικρών αμπελουργών και της τοπικής οικονομίας, είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες, δείχνοντας τον δρόμο για την ελληνική οινοποιία. Η ποιότητα, ο χαρακτήρας και η προστιθέμενη αξία είναι ο κοινός τόπος των κρασιών του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, από τη Σαμαρόπετρα στο L’ Esprit Du Lac, από τα εμβληματικά Ξινόμαυρα της Ράμνιστας και της Διαπόρου στις micro-terroir λευκές εμφιαλώσεις – Πάλπο, Ντρούμο, Ταρσανάς – του Αμυνταίου.

Σήμερα το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, σε όλες τις ηπείρους που… κατοικούνται.

 

 

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
16/05/2024 - 15:00 - 16:35
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.