Ανεπανάληπτες γεύσεις και επαναστατικές υφές. Τεχνικές που αλλάζουν τη δομή της πρώτης ύλης και προσφέρουν ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα με ασυγκράτητες εκρήξεις γεύσεων. Ο χημικός και pastry chef Νικόλας Νικολακόπουλος, μας παρουσιάζει όλες τις επιστημονικές αρχές της μοριακής γαστρονομίας μέσα από παραδείγματα μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών εφαρμογών, αποδεικνύοντας πως όταν η επιστήμη βρίσκεται στην υπηρεσία της γαστρονομίας, το αποτέλεσμα συναρπάζει.

Πρώτη μέρα: Δευτέρα 30/03/2020, θεωρητική εισήγηση

Δεύτερη μέρα: Τρίτη 31/03/2020, εργαστηριακή παρουσίαση

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Νικόλας Νικολακόπουλος
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας – Pastry Chef και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-Chef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, ενώ παράλληλα είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το παγωτό στη σχολή και τα εργαστήρια του Maison LENÔTRE στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εργαστήρια και εστιατόρια ως Chef pâtissier και Chocolatier. Σήμερα είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και Pastry Chef  Consultant επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πολλές συνταγές και τεχνικές του, έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα γαστρονομικά περιοδικά.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
30/03/2020 - 15.00-17.30
Κόστος: 120€
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.