Η ιστορία και παράδοση των ιαπωνικών μαχαιριών, οι διαφορές τους με τα ευρωπαϊκά μαχαίρια, οι διαφορετικοί τύποι που συναντάμε βάσει της χρήσης που επιθυμούμε αλλά και η σωστή φροντίδα – συντήρηση είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα αναλυθούν από τους εισηγητές μας, σε μια παρουσίαση εφ’ όλης της ύλης, που θα περιλαμβάνει live εκπαίδευση ακονίσματος, για το σημαντικότερο εργαλείο του επαγγελματία της μαζικής εστίασης, το μαχαίρι.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

 

 

Εισηγητής:
Γιώργος Μπερέτσος, Στέλιος Δρακόπουλος, Μιχάλης Νουρλόγλου
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Ασχολούμενοι με το μαχαίρι για πάνω από 15 χρόνια, o Γιώργος Μπερέτσος και ο Στέλιος Δρακόπουλος αποφάσισαν τον Ιούνιο του 2020 να δραστηριοποιηθούν με την εισαγωγή Ιαπωνικών μαχαιριών υψηλής ποιότητας αλλά και σχετικών ειδών όπως επιφάνειες κοπής, είδη ακονίσματος κ.α. ιδρύοντας την εταιρεία “The Sharp Cook” .

Αυτό που τους παρακίνησε ήταν το πάθος τους για το αντικείμενο αλλά και η διαπίστωση της χαμηλής ενημέρωσης της ελληνικής αγοράς για το σημαντικότερο εργαλείο μιας κουζίνας, επαγγελματικής ή οικιακής. Έτσι, στόχος τους είναι η βελτίωση της γνώσης των επαγγελματιών αλλά και των ιδιωτών που ασχολούνται με τη μαγειρική στους παραπάνω τομείς: Σωστή επιλογή, σωστή χρήση, σωστή συντήρηση.

Ο Γιώργος Μπερέτσος διετέλεσε στέλεχος πολυεθνικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον τομέα του Management πωλήσεων για πάνω από 30 χρόνια. Ασχολείται με τη συλλογή και χρήση μαχαιριών για πάνω από 15 χρόνια.

Ο Στέλιος Δρακόπουλος είχε μια ιδιαίτερη επιτυχημένη καριέρα στον χώρο του marketing αλλά τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται με την κατασκευή κορυφαίας ποιότητας χειροποίητων μαχαιριών με το όνομα Dikristo.

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες chef της γενιάς του, με πλήθος διακρίσεων, περνώντας από εμβληματικές κουζίνες της χώρας και του εξωτερικού. Σήμερα είναι o chef του βραβευμένου με Michelin Plate εστιατορίου Première στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens Hotel, ενώ μοιράζεται την αγάπη του για τη μεσογειακή κουζίνα και τη βαθιά γνώση της τέχνης της υψηλής γαστρονομίας, με τους μαθητές του στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης.

 

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
22/03/2022 - 15:15-16.45
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.