Το ανοσοποιητικό σύστημα, μας προστατεύει καθημερινά από εισβολείς και κινδύνους. Πρόκειται για μια σύνθετη λειτουργία που απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας και μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών.  Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της διατροφής και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Φαίνεται, ότι ορισμένα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του και κατ΄επέκταση η άμυνα του οργανισμού μας, ενώ η ανεπάρκειά τους μπορεί να μειώσει σημαντικά την ικανότητα αντιμετώπισης των παθογόνων εισβολέων. Γίνεται λοιπόν κατανοητό, πόσο μεγάλη αξία έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό για τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας μας, και πόσο μάλλον τώρα, τη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας που διανύουμε. Η βιολόγος και κλινική διατροφολόγος Βασιλική Τρίμη, μας εξηγεί πώς γίνεται με φυσικό τρόπο να ενισχύσουμε αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας, όταν έχουμε ως σύμμαχό μας τη σωστή διατροφή.

 

 

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Bασιλική Τρίμη
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι Βιολόγος με κατεύθυνση σπουδών στη Φυσιοπαθολογία και στη Μοριακή Βιολογία. Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Βιολογικών Επιστημών της Φερράρα, Ιταλίας. Ασχολήθηκε με την έρευνα στον τομέα της αντιμετώπισης της πολυκυστικής νόσου του νεφρού, στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο της Φερράρα, και έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά ηλεκτρονικά και μη περιοδικά, όπως το Biochemical and biophysical research communications και Cell proliferation. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Ελλάδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου απέκτησε με άριστα, τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Διατροφή. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτή της Κλινικής Διατροφής και συγκεκριμένα η μελέτη της επίδρασης βιοδραστικών φυτικών εκχυλισμάτων στον οστικό μεταβολισμό και στον καρκίνο των οστών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών και ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή, την υγεία και την αναπαραγωγή. Εργάζεται ως πιστοποιημένη diet, health and wellness coach, ενώ πρόσφατα απέκτησε πιστοποίηση ως life coach, inspirational certified coach-(ICC) και είναι μέλος της ICMAcademy. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα μικροβιολογίας, υγιεινής και διατροφής καθώς και στον τομέα της Culinary Nutrition και καθηγήτρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
6/12/2021 - 12:30-14:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.