Διατροφή και ανοσοποιητικό σύστημα.Ένας ισχυρός δεσμός

«Η πιο σημαντική άμυνα που έχουμε έναντι των μικροοργανισμών, όπως είναι οι ιοί και τα βακτήρια, είτε σαν άμυνα πρώτης γραμμής, είτε σαν μοναδική άμυνα ελλείψει ανασταλτικών φαρμάκων, είναι το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η διατροφή είναι γνωστό ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στη συντήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Από τη μία πλευρά, οι διατροφικές ανεπάρκειες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ανοσοαπόκριση και να κάνουν το άτομο πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις, ενώ από την άλλη, η κατάσταση επαρκούς θρέψης μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών αλλά και την ανοσοκαταστολή».

Εκπαίδευση και συμβουλές διατροφής για ενίσχυση και διατήρηση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος από την καθηγήτρια της Σχολής κ. Βασιλική Τρίμη, βιολόγο-φυσιολόγο, κλινική διατροφολόγο με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη διαιτολογία-διατροφή.

Tο webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.

Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.

Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εισηγητής:
Bασιλική Τρίμη
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι Βιολόγος με κατεύθυνση σπουδών στη Φυσιοπαθολογία και στη Μοριακή Βιολογία. Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Βιολογικών Επιστημών της Φερράρα, Ιταλίας. Ασχολήθηκε με την έρευνα στον τομέα της αντιμετώπισης της πολυκυστικής νόσου του νεφρού, στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο της Φερράρα, και έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά ηλεκτρονικά και μη περιοδικά, όπως το Biochemical and biophysical research communications και Cell proliferation. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Ελλάδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου απέκτησε με άριστα, τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Διατροφή. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτή της Κλινικής Διατροφής και συγκεκριμένα η μελέτη της επίδρασης βιοδραστικών φυτικών εκχυλισμάτων στον οστικό μεταβολισμό και στον καρκίνο των οστών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών και ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή, την υγεία και την αναπαραγωγή. Εργάζεται ως πιστοποιημένη diet, health and wellness coach, ενώ πρόσφατα απέκτησε πιστοποίηση ως life coach, inspirational certified coach-(ICC) και είναι μέλος της ICMAcademy. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα μικροβιολογίας, υγιεινής και διατροφής καθώς και στον τομέα της Culinary Nutrition και καθηγήτρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
14/01/2021 - 16.30-18.15
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ / Αποκλειστικά με εγγραφή
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.