Η ποιότητα της διατροφής διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ανθρώπινης υγείας. Ο ρόλος της στην εμφάνιση των αυτοάνοσων νοσημάτων, αποτελεί θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια. Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα θεωρεί τα υγιή κύτταρα ξένα και επικίνδυνα, επιτίθεται σε αυτά με αποτέλεσμα την εμφάνιση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Μπορεί όμως η διατροφή να «γιατρέψει» ένα αυτοάνοσο νόσημα; Η βιολόγος και κλινική διατροφολόγος Βασιλική Τρίμη μας εξηγεί πώς γίνεται με φυσικό τρόπο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα αυτοάνοσα, όταν έχουμε ως σύμμαχό μας τη σωστή διατροφή.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

 

Εισηγητής:
Bασιλική Τρίμη
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι Βιολόγος με κατεύθυνση σπουδών στη Φυσιοπαθολογία και στη Μοριακή Βιολογία. Αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Βιολογικών Επιστημών της Φερράρα, Ιταλίας. Ασχολήθηκε με την έρευνα στον τομέα της αντιμετώπισης της πολυκυστικής νόσου του νεφρού, στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο της Φερράρα, και έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά ηλεκτρονικά και μη περιοδικά, όπως το Biochemical and biophysical research communications και Cell proliferation. Οι σπουδές της συνεχίστηκαν στην Ελλάδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου απέκτησε με άριστα, τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Διατροφή. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτή της Κλινικής Διατροφής και συγκεκριμένα η μελέτη της επίδρασης βιοδραστικών φυτικών εκχυλισμάτων στον οστικό μεταβολισμό και στον καρκίνο των οστών. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών και ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή, την υγεία και την αναπαραγωγή. Εργάζεται ως πιστοποιημένη diet, health and wellness coach, ενώ πρόσφατα απέκτησε πιστοποίηση ως life coach, inspirational certified coach-(ICC) και είναι μέλος της ICMAcademy. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα μικροβιολογίας, υγιεινής και διατροφής καθώς και στον τομέα της Culinary Nutrition και καθηγήτρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
8/01/2020 - 14.10-16.35
Κόστος: Δωρεάν
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.