Tο ψωμί, αποτελεί τη βάση της καθημερινής μας διατροφής και μία από τις σημαντικότερες τροφές του ανθρώπου. Καλαμποκιού, με προζύμι, χαρούπι, ολικής, οι επιλογές για ψωμί είναι πολλές. Τα διαφορετικά είδη, οι κατηγορίες, οι ποιότητες των δημητριακών και άλευρων καθώς και ο τρόπος παρασκευής, διαφοροποιούν τον άρτο από το αρτοσκεύασμα. Όλη η αλήθεια γύρω από το ψωμί, σε αυτή τη διάλεξη.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

Εισηγητής:
Πάρις Κυπαρισσίου
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Κατάγεται από τη Θάσο και διαμένει στην Αθήνα από το 1970, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Οινολογίας με 37ετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει διατελέσει επί 14 έτη καθηγητής εφαρμογών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, Οινολογίας & Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ έχει εργαστεί για πολλά συναπτά έτη ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Η επαγγελματική του εμπειρία αποκτήθηκε σε βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνος παραγωγής και σε οινοποιεία, ως εξωτερικός συνεργάτης. Παράλληλα, εργάστηκε σε οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου τροφίμων. Από το 1995, συνεργάζεται σε προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης με ΚΕΚ και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε αντίστοιχα θεματικά πεδία. Είναι πιστοποιημένος καθηγητής και εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Από το 2004, διατέλεσε υπεύθυνος καθηγητής του πρώτου τμήματος εκπαίδευσης Οινοχόων – Sommelier στην Ελλάδα, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Τα “Στοιχεία Οινολογίας, η τέχνη του Οινοχόου”, είναι το τρίτο του βιβλίο. Έχει ακόμα συγγράψει τα “Ο οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο”, “Γνωρίζοντας τα Τρόφιμα” και “Μικροβιολογία & Υγιεινή στην Επαγγελματική Εστίαση, για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία”, όλα των εκδόσεων Les Livres du Tourisme.  Κατά καιρούς αρθογραφεί σε περιοδικά του επαγγελματικού του χώρου.Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με θέματα τροφίμων-ποτών και οίνου. Έχει συμμετάσχει ως γευσιγνώστης σε επιτροπές αξιολόγησης κρασιών. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
2/04/2024 - 12:25-14:55
Κόστος: Δωρεάν
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.