Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης που σας μαθαίνει όλες τις τεχνικές και μεθόδους παρασκευής αυθεντικής ιταλικής πίτσας.  Από τα διαφορετικά είδη των άλευρων, τη δημιουργία της ζύμης, τις τεχνικές ανοίγματος μέχρι τις αυθεντικές σάλτσες, τη σωστή κατανομή των υλικών πάνω στη βάση, τη μεταφορά της και το ιδανικό ψήσιμο.

Μια ουσιαστική προσέγγιση στην τέχνη της pizza, για όσους έχουν πάθος με την ιταλική κουλτούρα και θέλουν να αποκτήσουν μια αξέχαστη εμπειρία γνώσης“.

Ένα 100% εργαστηριακό πρόγραμμα πλήρως εστιασμένο στην τεχνική και τα αυθεντικά υλικά. Οι συμμετέχοντες ασχολούνται ατομικά με την προετοιμασία της ζύμης, το άνοιγμα, την παρασκευή της πίτσας, τη μεταφορά της, το ψήσιμο και το pizza styling με σεβασμό στην αυθεντική τεχνική και τη σύγχρονη ιταλική αισθητική.

Εισηγητής προγράμματος:  Ηλίας Κόκκορης, Chef, καθηγητής LE MONDE & Ιδιοκτήτης διακεκριμένου ιταλικού εστιατορίου με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην αυθεντική ιταλική γαστρονομία.

Διάρκεια:
2 εβδομάδες
Μαθήματα:
2 φορές την εβδομάδα
Έναρξη:
28/01/2026
Έναρξη:
28/01/2026

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες

Πρώτες Ύλες & Βασικές Γνώσεις Ζύμης

  • Τύποι άλευρων και σωστή χρήση
  • Είδη μαγιάς – Διαφορές και χρήσεις
  • Biga και Poolish
  • Νερό & αλάτι στη  ζύμη. Ενυδάτωση, γλουτένη, γεύση, συντήρηση

Παρασκευή & Ωρίμαση Ζύμης

  • Προετοιμασία ζύμης & αποθήκευση
  • Ζύμωμα με το χέρι και με ζυμωτήριο – Τεχνικές
  • Στάδια και χρόνοι ωρίμασης
  • Προγραμματισμός & διαχείριση ζύμης

Εξοπλισμός & Τεχνικές 

  • Εξοπλισμός & εργαλεία
  • Τεχνικές ανοίγματος ζύμης με το χέρι και με πλάστη
  • Pizza Set Up -Προετοιμασία βάσης- Pizza Margherita)

Ψήσιμο & Τεχνική Πίτσας

  • Σωστό Ψήσιμο. Συμβουλές & Τεχνικές
  • Είδη pizza: Bianca, Rossa, Napoletana, Romana

Γαρνιτούρες & Υλικά

  • Επιλογή & χρήση τυριών, αλλαντικών και λαχανικών
  • Σειρά τοποθέτησης toppings – Στήσιμο
  • Διαχείριση και συντήρηση πρώτων υλών

Pizze Gastronomiche

  • Δημιουργία ολοκληρωμένων συνταγών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές γαστρονομικών σχολών που επιθυμούν εξειδίκευση στην ιταλική κουζίνα
  • Επαγγελματίες chef ή ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν να ενισχύσουν το μενού τους με αυθεντικές ιταλικές πίτσες

  • Ερασιτέχνες μάγειρες & λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Το πρόγραμμα προσφέρει:

  • Απόκτηση επαγγελματικής ειδίκευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Εισαγωγή στον χώρο της επαγγελματικής εστίασης
  • Δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων
  • Πρόσβαση σε θέσεις εργασίας
  • Πληροφόρηση για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας
  • Γνωριμία και επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου
  • Είσοδο στο Club Αποφοίτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ

    ΕΧΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ:
    Πρόγραμμα Σπουδών

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.