Ανακαλύπτουμε την τέχνη παρασκευής φρέσκιας πάστας σε ένα διήμερο, 100% hands πρόγραμμα εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση του chef, μαθαίνουμε όλες τις τεχνικές και μεθόδους παρασκευής ζυμαρικών, τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι φρέσκιες πρώτες ύλες, ενώ θα ζυμώσουμε, θα ανοίξουμε και θα αποξηράνουμε ζυμαρικά. Ακολουθώντας την κλασική ιταλική μεθοδολογία με σύγχρονη προσέγγιση, θα δημιουργήσουμε και θα απολαύσουμε διαφορετικούς γαστρονομικούς συνδυασμούς,  χρησιμοποιώντας αυθεντικά υλικά.

Ένα 100% εργαστηριακό πρόγραμμα πλήρως εστιασμένο στην τεχνική και τις ποιοτικές πρώτες ύλες με σεβασμό στην αυθεντική τεχνική και τη σύγχρονη ιταλική αισθητική. Οι συμμετέχοντες ασχολούνται ατομικά με την προετοιμασία και τη δημιοργία διαφορετικών συνταγών από το μηδέν.

Εισηγητής προγράμματος:  Ηλίας Κόκκορης, Chef, καθηγητής LE MONDE & Ιδιοκτήτης διακεκριμένου ιταλικού εστιατορίου με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην αυθεντική ιταλική γαστρονομία.

Διάρκεια:
1 εβδομάδα
Μαθήματα:
2 φορές την εβδομάδα
Έναρξη:
11/02/2026
Έναρξη:
11/02/2026

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες

Πρώτες Ύλες

  • Τύποι άλευρων και σωστή χρήση
  • Ο ρόλος του αβγού στη φρέσκια ζύμη
  • Νερό & αλάτι στη  ζύμη. Ενυδάτωση, γλουτένη, γεύση, συντήρηση
  • Κατανόηση υφών και υγρασίας στη ζύμη

 Ζύμη Πάστας

  • Αναλογίες ζύμης
  • Διαδικασία ζυμώματος
  • Προετοιμασία ζύμης και χρόνος ξεκούρασης
  • Χρωματιστή ζύμη με διάφορες γεύσεις

Εξοπλισμός & Τεχνικές Ανοίγματος

  • Εξοπλισμός & εργαλεία
  • Τεχνικές ανοίγματος ζύμης
  • Ρυθμίσεις πάχους
  • Αποθήκευση & συντήρηση ζύμης

Κοπές & Σχήματα

  • Spaghetti
  • Tagliatelle
  • Pappardelle
  • Lasagna etc.

Γεμίσεις

  • Γεμίσεις  & ισορροπία γεύσης
  • Τεχνικές κλεισίματος
  • Βράσιμο

Σάλτσες – Ζωμοί & Συνταγές

  • Δημιουργία ολοκληρωμένων συνταγών
  • Συνδυασμοί σάλτσας – πάστας
  • Plating & Pasta Styling

Προϋποθέσεις παρακολούθησης

  • Σπουδαστές γαστρονομικών σχολών που επιθυμούν εξειδίκευση στην ιταλική κουζίνα
  • Επαγγελματίες chef ή ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν να ενισχύσουν το μενού τους με αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά

  • Ερασιτέχνες μάγειρες & λάτρεις της ιταλικής κουζίνας

Το πρόγραμμα προσφέρει:

  • Απόκτηση επαγγελματικής ειδίκευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Εισαγωγή στον χώρο της επαγγελματικής εστίασης
  • Δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων
  • Πρόσβαση σε θέσεις εργασίας
  • Πληροφόρηση για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας
  • Γνωριμία και επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου
  • Είσοδο στο Club Αποφοίτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ

    ΕΧΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ:
    Πρόγραμμα Σπουδών

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.