Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση Κτήμα Μουσών/Βοιωτία

11 Νοεμβρίου, 2022 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις
Η πρώτη οινική παρουσίαση της χρονιάς έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Υποδεχθήκαμε το Κτήμα Μουσών στη σχολή και δοκιμάσαμε τα εκλεπτυσμένα κρασιά του. Ο κ. Στέλιος Ζαχαρίας, οικονομολόγος και συνιδιοκτήτης του κτήματος παρουσίασε την ιστορία του κτήματος και σχολίασε μαζί με τους σπουδαστές τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά των κρασιών.
Το κτήμα Μουσών βρίσκεται στη Βοιωτία, στην Κοιλάδα των Μουσών, η οποία στην αρχαιότητα θεωρούνταν η πατρίδα των 9 Μουσών.  Το 1946 ο Νικόλαος Ζαχαρίας, ακολουθώντας το πάθος και την αγάπη του για το κρασί ξεκίνησε μια μικρή οινοποιητική μονάδα. Το 1967 ο γιος του Αθανάσιος Ζαχαρίας, έδωσε νέα πνοή με τις καινοτόμες ιδέες του μετατρέποντας την οικογενειακή επιχείρηση σε μεγάλη οινοποιητική μονάδα. Το 2005 δημιουργήθηκε το “Κτήμα Μουσών”, τα ηνία του οποίου ανέλαβαν ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Παναγιώτης, η τρίτη γενιά της οικογένειας.

Στο κτήμα Μουσών παράγονται υψηλής ποιότητα κρασιά από λευκές ποικιλίες όπως Ασσύρτικο, Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ρομπόλα and Trebbiano. Από κόκκινες ποικιλίες καλλιεργούνται, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και Grenache Rouge.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.