Νέα, ανακοινώσεις

Νέο τμήμα Sommelier ξεκινάει στις 3 Νοεμβρίου

24 Σεπτεμβρίου, 2014 - Νέα, ανακοινώσεις

Ο Οινοχόος είναι το στέλεχος του εστιατορίου, που αναλαμβάνει το σχεδιασμό και τη διαχείριση της κάβας. Συντάσσει τη λίστα κρασιών, φροντίζει για τη συντήρηση και διαχείρισή τους, συμβουλεύει και προτείνει κρασί στους πελάτες ανάλογα με το φαγητό που έχουν επιλέξει και αναλαμβάνει το σερβίρισμά του.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, σε συνεργασία με διακεκριμένους Οινοχόους, Γευσιγνώστες και Οινολόγους, προσφέρει το πρόγραμμα επαγγελματικής εξείδικευσης Οινοχόου – Sommelier.

Το πρόγραμμα δημιουργεί επαγγελματίες Sommeliers, που θα στελεχώσουν τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία με πλούσια κάβα που έχουν ανάγκη τις γνώσεις ενός ειδικού. Οι Sommeliers είναι, εκείνοι, οι ειδικευμένοι επαγγελματίες που διαχειρίζονται τις κάβες και αυξάνουν θεαματικά τις πωλήσεις ενός εστιατορίου προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα.

Το πρόγραμμα διαξάγεται εργαστηριακά και επιτυγχάνει να γνωρίσει στους σπουδαστές τις ποικιλίες και τα κρασιά του Ελληνικού και του Διεθνή αμπελώνα, παρέχοντάς τους μοναδικές ευκαιρίες γευστικών δοκιμών και θεωρητικής ανάλυσης. Με τη λήξη του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα προώθησης σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Bασικές θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών

Το πρόγραμμα παρέχεται με δύο τρόπους παρακολούθησης:

A) Παρακολούθηση ολοκληρωμένου προγράμματος:
Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 192 διδακτικές ώρες, διάρκειας 6 μηνών. Η διδασκαλία πραγματοποιείται 3 φορές – ημέρες την εβδομάδα με διάρκεια 3 διδακτικές ώρες κάθε φορά, από Νοέμβριο έως Μάιο κάθε χρονιάς. Η παρακολούθηση κρίνεται υποχρεωτική για την αποφοίτηση. Επιτρεπόμενο όριο απουσιών είναι το 20% των προβλεπομένων ωρών διδασκαλίας. Η παρακολούθηση του προγράμματος σε συνδυασμό με την επιτυχή εξέταση κατά τις εξεταστικές περιόδους σε όλα τα μαθήματα, οδηγεί στην αποφοίτηση και την απόκτηση τίτλου σπουδών «ΟΙΝΟΧΟΟΥ – SOMMELIER» από το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών LE MONDE du Tourisme, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

B) Παρακολούθηση θεματικών ενοτήτων του προγράμματος:
Το πρόγραμμα σπουδών διακρίνεται σε θεματικές ενότητες. Όσοι δεν διαθέτουν το χρόνο να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα, μπορούν να επιλέξουν τις θεματικές ενότητες που θα παρακολουθήσουν. Στην περίπτωση αυτή, μετά το τέλος της παρακολούθησης κάθε θεματικής ενότητας παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Πλεονεκτήματα Προγράμματος Εξειδίκευσης LE MONDE

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.