Νέα, ανακοινώσεις

Νέα μέλη στην Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας

20 Νοεμβρίου, 2015 - Νέα, ανακοινώσεις

Ethiki omada gastronomia (3)Συγχαρητήρια στους Κατσιμπράκη Αλέξανδρο, Παπαδόπουλο, Ευστράτιο και Σταμούλη Θανάση για την εισαγωγή τους στην Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας!
Την Τρίτη 17/11/2015 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής για την ανάδειξη νέων μελών της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, στις εγκαταστάσεις της σχολής LE MONDE στο Μοσχάτο.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 26 διαγωνιζόμενοι σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορούσε τους επαγγελματίες μαγειρικής τέχνης (chefs), η δεύτερη τους νέους επαγγελματίες (young chefs) και η τρίτη κατηγορία σπουδαστές και απόφοιτους LE MONDE (young chefs by LE MONDE)
Οι διαγωνιζόμενοι μάγειρες είχαν στη διάθεσή τους τρεισήμισι ώρες για να παρασκευάσουν δυο συνταγές, ένα ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο ενώ οι διαγωνιζόμενοι ζαχαροπλάστες στον ίδιο χρόνο παρασκεύασαν μια τούρτα και ένα γλυκό εστιατορίου.
Στα ζητούμενα του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν άγνωστα υλικά υπό τη μορφή «άγνωστου κουτιού», έμαθαν δηλαδή τα υλικά με τα οποία έπρεπε δημιουργήσουν τις συνταγές τους μία ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.
Κριτές ήταν μέλη κριτικών επιτροπών διεθνών διαγωνισμών, δύο εκ των οποίων ήρθαν από την Κύπρο ειδικά για το διαγωνισμό.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Βοήθησε σε αυτό ιδιαίτερα, η άρτια και σύγχρονη εργαστηριακή υποδομή της Σχολής LE MONDE όπου σε 5 εργαστηριακούς χώρους διεξάγονταν ταυτόχρονα διαγωνισμοί και οι κριτές είχαν άμεση οπτική και πρόσβαση σε όλους τους διαγωνιζομένους.
Στη κατηγορία Young Chefs by LE MONDE συμμετείχαν οι:
• Απόφοιτοι Ζαχαροπλαστικού: Μαυρωνά Φωτεινή-Ναταλία
• Απόφοιτοι Μαγειρικού: Γραμόζη Τασούλα, Καρακατσάνης Αλέξανδρος, Κύρκος Δημήτριος, Σταμούλης Θανάσης, Χανδρινός Μιχάλης
• Τελειόφοιτοι Ζαχαροπλαστικού & Μαγειρικού: Παπαδόπουλος Ευστράτιος, Γιάνναλη Τάνια, Κατσιμπράκης Αλέξανδρος, Μαραβέλα Αντωνία
Η προσπάθεια τους, ο επαγγελματισμός τους καθώς και το αποτέλεσμα σχολιάστηκε πολύ θετικά από όλα τα μέλη της επιτροπής αλλά και από τους παρατηρητές που παρευρέθηκαν.
Από τους παραπάνω διαγωνιζομένους της κατηγορίας Young Chefs by LE MONDE τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσαν οι Κατσιμπράκης Αλέξανδρος, τελειόφοιτος μαγειρικής τέχνης, Σταμούλης Θανάσης, απόφοιτος μαγειρικής τέχνης και ο Παπαδόπουλος Ευστράτιος, τελειόφοιτος ζαχαροπλαστικής τέχνης, οι οποίοι πλέον αποτελούν μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας και θα προπονούνται με σκοπό να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας.
Απόφοιτοι της Σχολής LE MONDE διακρίθηκαν και στην κατηγορία των Chefs, όπως παρατηρήσαμε με μεγάλη υπερηφάνεια.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους διαγωνιζόμενους όλων των κατηγοριών, για την σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλαν και ευχόμαστε σε όλους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για ότι το καλύτερο στον τομέα τους. Τέλος, θέλουμε να ευχηθούμε επιτυχίες σε όλα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας και να αντιπροσωπεύουν με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα την Ελληνική Ομάδα.
Τα νέα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας θα προκύπτουν μέσω διαγωνισμών που θα διοργανωθούν στο μέλλον με τη συμμετοχή αποφοίτων και τελειοφοίτων της σχολής LE MONDE.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.