Success Stories

Μαρία Κανελάκη

Members Relations
Tatoi Club, Απόφοιτη 2003

Απόφοιτη 2003

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη διοίκηση & οικονομία στον τομέα του τουρισμού;

Αυτό που με γοητεύει σε αυτόν τον τομέα και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτόν, είναι το στοιχείο της κοινωνικής συναναστροφής. Επίσης η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ ήλιο, όμορφα νησιά, αρχαιολογικούς χώρους, απέραντο γαλάζιο και φιλόξενους ανθρώπους, πράγμα που την κάνει έναν από τους top προορισμούς, αυτό σημαίνει ότι τα τουριστικά επαγγέλματα είναι μια ασφαλής επαγγελματική επιλογή.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Βέβαια δεν θα ξεχάσω τους άψογους και καταρτισμένους καθηγητές μου, οι οποίοι μας μετέφεραν προσωπικές εμπειρίες εκτός από τις γνώσεις τους . Δεν θα ξεχάσω τις εκπαιδευτικές εκδρομές με κρουαζιερόπλοιο στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο και σε μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Θυμάμαι την πρώτη μου πρακτική σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία το CEL TOURS στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό όμως που δεν θα ξεχάσω είναι η δεύτερη πρακτική μου σε ένα από τα μεγαλύτερα Resorts της Αττικής, το Grand Resort Lagonissi, που με επιμονή και με τη βοήθεια της σχολής μου πραγματοποίησα ένα από τα όνειρα μου τότε, καθώς κάθε φορά που περνούσα απ’έξω την περίοδο που φοιτούσα , έλεγα ‘’εγώ μια μέρα θα εργαστώ εδώ’’. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου στα ξενοδοχεία!

Σήμερα πού βρίσκεσαι;

Εδώ και 1 χρόνο βρίσκομαι στο TATOΪ CLUB στη Βαρυπόμπη, πρόκειται για ένα club, ένα Wellness Resort, το οποίο αφορά Μέλη και περιλαμβάνει tennis courts, γυμναστήριο , spa , hair & beauty salón, εστιατόρια, πισίνες, Ξενώνες και άλλα πολλά. Εργάζομαι στο τμήμα Members Relations / Front Desk , είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς έχει πολλά πράγματα που τρέχουν καθημερινά και συνεχώς ανανεώνονται και είναι μια πρόκληση για μένα.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Στα 15 χρόνια πορείας μέχρι σήμερα οφείλω να ομολογήσω πως δεν θα άλλαζα τίποτα. Όλοι οι επαγγελματικοί σταθμοί μου έδωσαν από κάτι , ξεχωρίζω σίγουρα κάποιους όπως τα 4 χρόνια στο Grand Resort Lagonissi στο τμήμα Δημοσίων σχέσεων και Reception, τα 2 χρόνια στο Astir Palace στη Βουλιαγμένη στο τμήμα του Front Desk , τα 6 χρόνια στο Semiramis στη Κηφισιά , της αλυσίδας των YES!hotels, στο τμήμα επίσης της Υποδοχής και Guest Relations. Nα αναφέρω βέβαια και το Holiday Inn Athens Airport Hotel και το Pentelikon Hotel.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Δεν θα το άλλαζα με τίποτα! Είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα όταν βλέπεις στον άλλον το χαμόγελο και την ευχαρίστηση , πόσο μάλλον αν έχεις συμβάλλει και εσύ σε αυτό.

Τί θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Είναι ένα επάγγελμα αρκετά κουραστικό (και πιο δεν είναι άλλωστε) ,δίνεις ένα μεγάλο μέρος του εαυτού σου αλλά δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι! Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/νη για αρκετή πίεση, για αυτό πρέπει να σου αρέσει πολύ και να το αγαπάς ώστε να παραμείνεις και να πάς μπροστά. Πίστεψέ με αν σου αρέσει, είναι αποθέωση!

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Είμαι ευγνώμων που αποφοίτησα από τη Le Monde, μόνο σε καλό μου έχει βγεί. Νοιώθω πολύ περήφανη και τυχερή ταυτόχρονα για όλη την επαγγελματική μου πορεία. Keep going!

Ιούνιος 2019

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.