Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

LE MONDE hosts «Merci Chef» Master Classes

5 Μαρτίου, 2024 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είχε τη χαρά να φιλοξενήσει δυο εκπαιδευτικά master classes καθώς και να υποδεχτεί διακεκριμένους Γάλλους Chefs στο πλαίσιο της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας MERCI CHEF που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ο executive chef του Rougié Gastronomie, Pascal Bernou, μοιράστηκε με τους σπουδαστές της Σχολής την υψηλή τεχνογνωσία του σε ένα master class αφιερωμένο στην πάπια, το φουά γκρα και τα χτένια, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία De GUSTIBUS. Χαιρετισμό απηύθυνε στην έναρξη του σεμιναρίου η Πρέσβειρα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Laurence AUER, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο chef της Γαλλικής Πρεσβείας, Jean Marie HΟFFMANN και ο βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής, Arnaud LARHER.
Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, υποδεχτήκαμε τη βραβευμένη MOF τυροκομίας, Laetitia Gaborit, σε ένα master class αφιερωμένο στα γαλλικά τυριά, σε  συνεργασία με την εταιρεία Nora’s Deli στο οποίο οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην επεξεργασία του τυριού, την κοπή και τον τρόπο παρουσίασης ενός πλατό τυριών αλλά και στον συνδυασμό τους με γαλλικούς οίνους.
Την ίδια μέρα, είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε και να ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας τους καταξιωμένους chefs: Marie SIMON – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γλυκών Τεχνών, Eulalie RUS-βραβευμένη MOF ψαριών, John ARGAUD-Σεφ, καλεσμένους της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.