Success Stories

Κάρολος Γκιουλτζουόγλου

Restaurant Supervisor,
Asia de Cuba, St. Martins Lane, Απόφοιτος 2008

Restaurant supervisor στο εστιατόριο Asia de Cuba του ξενοδοχείου St. Martins Lane στο Λονδίνο

 

Απόφοιτος Hotel Management 2008


 

Ο Κάρολος Γκιουλτζουόγλου, αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, το 2008. Μετά την αποφοίτησή του συνέχισε τις σπουδές του στο University of Birmingham στην Αγγλία, στην ειδικότητα Hospitality Business Management. Σημείο αφετηρίας για την καριέρα του, αποτέλεσε η πρακτική άσκηση που έκανε στο εστιατόριο Club House του Αστέρα Βουλιαγμένης, το 2007. Αφού εργάστηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα, εργαζόμενος σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων στο Λονδίνο, τη Morgans Hotel Group.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων;

Αρχικά, μου το πρότεινε η μητέρα μου και έτσι γράφτηκα σε Τ.Ε.Ε με ειδικότητα Ξενοδοχειακά. Εκεί, και με το πέρασμα των χρόνων, κατάλαβα πως αυτό είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει.

 Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Γνώριζα τον όμιλο LE MONDE και την άριστη φήμη του από την τηλεόραση και γενικά, από διαφημίσεις. Έτσι, τελειώνοντας το Τ.Ε.Ε, αποφάσισα να πάω και να ενημερωθώ για τα τμήματα και τη δυνατότητα εξέλιξης. Τον πιο σημαντικό ρόλο όμως, τον έπαιξε η δυνατότητα συνέχισης σπουδών στο εξωτερικό. Θυμάμαι, αυτή ήταν η ερώτηση που θα έκρινε την εγγραφή μου στη σχολή.

Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Hotel Management, συνέχισες τις σπουδές σου εξωτερικό;

Φυσικά, συνέχισα στο University of Birmingham τελειώνοντας το τμήμα Hospitality Business Management.

 Πώς θα έλεγες ότι βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό, στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Πιστεύω πως ήταν η πιο σημαντική απόφαση που έχω πάρει μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο και σε αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η φοίτηση μου στο Birmingham. Στην Ελλάδα, είμαστε πολύ καλοί στην ξενοδοχειακή και γενικότερα στην τουριστική, βιομηχανία. Δυστυχώς όμως, συχνά δεν δίνονται οι ευκαιρίες που χρειάζονται οι νέοι για να αναδειχθούν και να αποδείξουν τον εαυτό τους στον χώρο. Το εξωτερικό όμως, στη δική μου περίπτωση η Αγγλία, με βοήθησε σημαντικά να εξελιχθώ επαγγελματικά και να αναδειχθώ. Μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που αναζητούσα με την πλήρη υποστήριξη και καθοδήγηση των προϊσταμένων και διευθυντών μου.

Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Ξεκίνησα το 2007, ως βοηθός σερβιτόρου trainee για τη θερινή περίοδο, στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στο τότε εστιατόριο Club House, όταν μου προσέφερε αυτή τη μοναδική ευκαιρία, ένας καθηγητής μου τότε της σχολής. Το 2008, έκανα πάλι την πρακτική μου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αυτή τη φορά όμως στο τμήμα Marketing, μία θέση την οποία διεκδίκησα μόνος μου, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες που είχα κάνει στο ξενοδοχείο. Μερικές φορές χρειάζεται και το τσαγανό, έτσι, για να το πω ωμά. Στη συνέχεια, το 2010, αφού είχα τελειώσει τις σπουδές μου στην Αγγλία, προσπάθησα να εργαστώ στη reception του Vedema Resort στη Σαντορίνη, όπου και δυστυχώς απέτυχα. Δεν είχα την εμπειρία και την κατάλληλη υποστήριξη από τη διεύθυνση, και έτσι παραιτήθηκα. Βρήκα όμως δουλειά σε ένα μικρότερο συγκρότημα διαμερισμάτων, στο τμήμα της reception, και γενικά σε όλες τις λειτουργίες της μονάδας. Εκεί έμαθα, έστω και λίγο τη reception, και γενικά να δουλεύω μόνος μου και να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου σωστά, μην έχοντας και τόση υποστήριξη από “πάνω”. Τελειώνοντας τη σεζόν, εργάστηκα με τον πατέρα μου μέχρι τον Μάιο του 2011, όπου και κατατάχθηκα στον στρατό. Το 2012, δούλεψα στο Matsuhisa Athens (Nobu), το παλιό Club House, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, μαζί με έναν παλιό απόφοιτο της σχολής, τον Βασίλη Παπακώστα που τότε ήταν Assistant Manager. Ήταν τέλεια εμπειρία. Μετά από εκεί, ο πολύ καλός μου φίλος και συμφοιτητής μου στη LE MONDE και στο Birmingham, Νίκος Σκαμάγκης, με έπεισε να γυρίσω στην Αγγλία και αυτή τη φορά στο Λονδίνο. Δουλέψαμε μαζί στo Hilton όπου και έμαθα πολλά δίπλα του. Εκεί, πήρα και την πρoαγωγή μου ως Food & Beverage Supervisor. Μετά από δύο συνολικά χρόνια στο Hilton, αποφάσισα να επιστρέψω σε ένα εστιατόριο πιο κοντά στο concept του Nobu. Με βρήκε λοιπόν μια ατζέντης μέσω του Linked In και μου προσέφερε μια θέση Restaurant Supervisor στο Asia de Cuba στο St. Martins Lane της Morgans Hotel Group, τον Νοέμβριο του 2014, όπου βρίσκομαι μέχρι και σήμερα. Επόμενη στάση στην καριέρα μου θα ήθελα πολύ να είναι ένα αντίστοιχο εστιατόριο στην ‘Ιμπιζα της Ισπανίας και στη θέση του Assistant Manager.

 Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Στα πλεονεκτήματα, θα έλεγα ότι είναι η ευκαιρία που σου δίνεται να ταξιδέψεις όπου θες στον κόσμο και να εργαστείς σε ένα υπέροχο περιβάλλον, κάνοντας πολύ σημαντικές γνωριμίες, προς όφελος της καριέρας σου. Ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο βέβαια εξαρτάται από τον άνθρωπο, είναι η έλλειψη προσωπικής ζωής. Για να ανέβεις και να προοδεύσεις χρειάζονται θυσίες στην αρχή.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Χρειάζεται να έχεις πάθος και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να έχεις επιμονή και ποτέ να μην το βάζεις κάτω. Σίγουρα, κάποιες φορές, θα έχεις σκαμπανεβάσματα, από τα οποία όμως θα μάθεις πολλά. Πρέπει να προσέχεις πάντα την εμφάνισή σου και να είσαι επαγγελματίας. Και πάνω από όλα, να έχεις όρεξη για δουλειά, μάθηση και πειθαρχία.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και θα ήθελες να αναφέρεις;

Η LE MONDE δεν είναι απλά μία σχολή, είναι επένδυση για κάθε φοιτητή. Κάθε καθηγητής μπορεί να είναι ένας μελλοντικός εργοδότης ή και συνεργάτης, όπως και οι συμφοιτητές σου. Μέχρι και σήμερα, ακόμα και στην Αγγλία, συναντώ συναδέλφους, μάγειρες και άλλους συνεργάτες οι οποίοι είναι όλοι απόφοιτοι της σχολής. Και ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι η πρακτική εργασία τη θερινή περίοδο, από όπου ξεκινάει και η καριέρα.

Φεβρουάριος 2015

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.