Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές που συμμετείχαν στην καθημερινή παρασκευή γευμάτων για το ΚΔΑΠ Μοσχάτου

25 Μαΐου, 2016 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους σπουδαστές μας, Dorina Bilba (TEMA 10),  Σταύρο Λιμαντζάκη (ΤΕΜΑ 20), Μάνο Μιχελή (ΤΕΜΑ 10), Γιώργο Μυκονιάτη (ΤΕΜΑ 17) και τον καθηγητή μαγειρικής Δημήτρη Αμβράζη, όταν μετά από πρόσκληση της υπεύθυνης του Δημήτρειου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μοσχάτου (ΚΔΑΠ), κας Δώρας Βλάχου, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του κέντρου για να γευματίσουν μαζί με τα παιδιά. Το Δημήτρειο ΚΔΑΠ Μοσχάτου έχει δημιουργηθεί από τον Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με σκοπό τη φροντίδα παιδιών από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.
Ομάδα σπουδαστών μαζί με τον καθηγητή τους, συμμετείχαν εθελοντικά, από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι και τον Μάιο 2016 στην παρασκευή των καθημερινών γευμάτων για τα παιδιά  που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ Μοσχάτου.
Τα παιδιά και οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά την ομάδα σπουδαστών και τον καθηγητή μαγειρικής, κ. Δημήτρη Αμβράζη, ενώ μετά το γεύμα τους επιφύλαξαν μια μικρή γιορτούλα με τραγούδια.
Το ζεστό χαμόγελο των παιδιών και η όμορφη φιλοξενία τους ήταν η καλύτερη αμοιβή για τους σπουδαστές μας, που επί ένα έτος συμμετέχουν εθελοντικά σε καθημερινή βάση στην προετοιμασία των γευμάτων για το ΚΔΑΠ.
Η πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE να υποστηρίξει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μοσχάτου (Κ.Δ.Α.Π.) παρέχοντας κάθε μέρα γεύματα για τα παιδιά συνεχίζεται κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο 2013.
Ο Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου δημιούργησαν ένα πρότυπο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο φιλοξενεί ως 60 παιδιά, αναλαμβάνοντας την φροντίδα τους συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής σίτισή τους, τις ανάγκες για ένδυση, υπόδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευσή τους καθημερινά από την ώρα που τελειώνουν το σχολείο τους ως και αργά το βράδυ, προσφέροντας έτσι πολύτιμη βοήθεια σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές καθώς και τους καθηγητές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή ενέργεια τα τελευταία χρόνια.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.