Νίκος Θωμάς

6 Απριλίου, 2022 -

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη.

Στα 18 του βρέθηκε στην Αθήνα ως φοιτητής στο τμήμα Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ενώ παράλληλα ασχολούνταν και με τη μουσική ως drummer.

Στις κουζίνες μπήκε εντελώς τυχαία το 2005 καθώς είχε ανάγκη από χρήματα και ένας φίλος του του πρότεινε θέση μάγειρα στα Hooters.

Από τότε κόλλησε κατευθείαν το μικρόβιο της κουζίνας και το 2007 αποφάσισε να κάνει μαθήματα μαγειρικής στη LE MONDE.

Δύο χρόνια μετά αφοσιώθηκε 100% στην εστίαση και πέρασε από πολλές κουζίνες στην Αθήνα και σε ελληνικά νησιά.

Έχει ταξιδέψει πολύ και θεωρεί τα ταξίδια την μεγαλύτερη παρακαταθήκη στην εκπαίδευση ενός μάγειρα.

Σταθμός στη ζωή του είναι ο Δεκέμβριος του 2015 όταν άνοιξε το δικό του εστιατόριο με την τότε συνεργάτιδα και σήμερα σύζυγο του Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου.

Από τότε το Simul έχει ανοδική πορεία με αποκορύφωμα την αναγνώριση του από τον Οδηγό Μισελέν ως “recommended”.

Επίσης το 2023 άνοιξε το Nido ένα νέο και δημιουργικό tapas and wine bar.

Παράλληλα τα τελευταία 7 χρόνια είναι ο F&B και culinary expert στην εκπομπή MasterChef και άλλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Τέλος τα τελευταία 4 χρόνια ήταν Executive Chef στα “Kapsaliana” στο νομό Ρεθύμνης της Κρήτης όπως επίσης και τα τελευταία 2 χρόνια στο “Bostani” στο νησί της Σίφνου.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.