Arnaud Bignon

7 Απριλίου, 2021 -

Γεννημένος στο Le Mans της Γαλλίας, κάνει τα πρώτα του «μαγειρικά» βήματα στην κουζίνα της γιαγιάς του, ενώ ο χρόνος που περνά στον κήπο με τον παππού του, είναι καθοριστικός καθώς τον μαθαίνει να ξεχωρίζει την καλή πρώτη ύλη που θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με την εποχικότητα.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του μετακομίζει στη γαλλική πρωτεύουσα και ξεκινά μία συναρπαστική γαστρονομική διαδρομή σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια (Drouant Restaurant, Montparnasse 25 restaurant, Alain Ducasse στην Poincaré Avenue, Épicure στο Hôtel Le Bristol), δίπλα σε κορυφαίους chefs, όπως οι: Louis Grondard, Christian Moine, Jean-François Piège, Éric Frechon.
Το 2005 αναλαμβάνει ως επικεφαλής σεφ το εστιατόριο “Σπονδή” στην Αθήνα όπου και κατακτά το δεύτερο αστέρι Michelin το 2008 και γίνεται ένας από τους νεότερους σεφ που έχει λάβει αυτή τη διάκριση.
Το 2012 μετακομίζει στο Λονδίνο και στη βραβευμένη κουζίνα του εστιατορίου «The GreenHouse» το οποίο σε λιγότερο από ένα χρόνο, κατακτά και το δεύτερο Michelin αστέρι του, ενώ το 2016 και το 2017 κατατάσσεται ο ίδιος ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ παγκοσμίως.
Επιστρέφει στην Ελλάδα το 2018, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά τη Γενική Διεύθυνση του βραβευμένου εστιατορίου “Σπονδή”, μια θέση που διατηρεί έως σήμερα.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.