Ανδρέας Καραπάνος

26 Μαρτίου, 2021 -

Ο Ανδρέας Καραπάνος είναι μέλος της ομάδας του Alain Ducasse στο ομώνυμο εστιατόριό του «Alain Ducasse au Plaza Athénée» στο Παρίσι, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin και στην 15η θέση στο παγκόσμιο ranking των εστιατορίων σύμφωνα με τον οδηγό 50th Best Restaurants in the World 2020. Ξεκινώντας το γαστρονομικό του ταξίδι στη LE MONDE, η επαγγελματική του πορεία σε διεθνείς βραβευμένες κουζίνες ξεκινά το 2015, όταν βρέθηκε στο Λονδίνο δουλεύοντας για τον τριάστερο Γάλλο Chef, Daniel Boulud. Παραμένοντας για ένα χρόνο ως Demi Chef de Partie και επηρεασμένος από τη γαλλική κουλτούρα των πιάτων, αποφασίζει να εντρυφήσει στη γαλλική γαστρονομία μετακομίζοντας στο Παρίσι. Εκεί εργάζεται ως Premier Chef de Partie δίπλα στον Chef με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο, Monsieur Joël Robuchon. Το εστιατόριο «L’atelier Etoile de Joël Robuchon», βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin τον οδηγεί μετά από δυο χρόνια στη κουζίνα του Christophe Moret στο εστιατόριο «L’abeille du Shangri-la» εξίσου βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin. Έχοντας πλέον τις βάσεις της γαλλικής γαστρονομίας και εμπνευσμένος από το
concept «Naturalité» του Romain Meder, γίνεται δεκτός στο «Alain Ducasse au Plaza Athénée», όπου και συνεχίζει την καριέρα του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

 

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.