Εφημερίδες

Αφιέρωμα εκπαίδευση 2012

5 Σεπτεμβρίου, 2012 - Εφημερίδες

LIFO -Αφιέρωμα εκπαίδευση 2012

05/09/2012
ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

« Οι απόφοιτοί μας είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας »

afieroma_ekpaideusi_2012_lifoΟ γενικός διευθυντής του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde μιλάει για τα προγράμματα σπουδών της σχολής, την κρίση ως ευκαιρία και για τους φοιτητές της που αποκτούν ιδανική κατάρτιση στα τουριστικά επαγγέλματα.

Οι ειδικότητες που διδάσκονται στον όμιλο Le Monde διοχετεύονται στον τουριστικό τομέα, που είναι ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας.

Όσοι ενδιαφέρονται για τα τουριστικά επαγγέλματα γιατί θα πρέπει να τον επιλέξουν;

Στο IIEK Le Monde διδάσκονται τέσσερα βασικά προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες: Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας, Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας. ’Ενας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο κάποιος πρέπει να επιλέξει να σπουδάσει στο IIEK Le Monde είναι ότι προσφέρει αποκλειστική εξειδίκευση στον τουρισμό.

Όλος ο κορμός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι έτσι οργανωμένος ώστε να προσφέρει στους σπουδαστές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την εξάσκηση των συγκεκριμένων τουριστικών επαγγελμάτων. Επίσης, το κορυφαίο ακαδημαϊκό πρόγραμμα, το πλέον σύγχρονο campus για τουριστικές σπουδές, εφάμιλλο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, αλλά και η αναγνώριση και το κύρος που εμπνέει το IIEK Le Monde στην αγορά εργασίας έχει ως συνέπεια όλος ο τουριστικός και ξενοδοχειακός κόσμος να αναγνωρίζει στους απόφοιτούς μας τους επαγγελματίες που Θα στελεχώσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Τέλος, ένας ακόμη λόγος για να επιλέξει ένας σπουδαστής το Le Monde είναι η αναγνώριση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ελληνικό Δημόσιο,
καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (U NWTO).

Μιλήστε μας λίγο για τον κορμό των εργασιών σας, τα νέα σας προγράμματα και τις διακρίσεις που έχετε πάρει.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος Le Monde εξελίσσεται διαρκώς σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στον τουρισμό, προσφέροντας νέα προγράμματα εκπαίδευσης στους αποφοίτους της τουριστικής εκπαίδευσης αλλά και στους επαγγελματίες. Ενδεικτικά αναφέρω το νέο Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Advanced Professional Diploma in Culinary Arts για αποφοίτους και επαγγελματίες μαγειρικής Τέχνης, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με τη γνωστή γαλλική σχολή γαστρονομίας Ferrandi. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 8 εβδομάδων, πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στο Παρίσι και προσφέρει στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματική επιμόρφωση υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα, προσφέρουμε, πέρα από τα βασικά προγράμματα σπουδών, και εξειδικευμένα προγράμματα για επαγγελματίες στον κλάδο του Τουρισμού. Συγκεκριμένα, τα εξάμηνα προγράμματα Bar& Restaurant Managementκαι Sommelier παρέχουν επαγγελματική εξειδίκευση σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, ο εκπαιδευτικός όμιλος Le Monde έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων, ελληνικών και διεθνών. Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα προγράμματα σπουδών της σχολής είναι πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία της σχολής Le Monde, καθώς εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνώριση του τίτλου σπουδών που αποκτά ο απόφοιτος.

Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει την αναγνώριση και από αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε γαλλικές, ελβετικές σχολές και σε βρετανικά πανεπιστήμια, στα οποία οι απόφοιτοί μας μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Le Monde, Θεσσαλονίκηc 45, Μοσχάτο, 210 4830500. www.lemonde.edu.gr

ΠΗΓΗ: Lifo Σεπτέμβριος 2012

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.