Νέα, ανακοινώσεις

Φιλοξενήσαμε τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Olivier Roellinger

28 Απριλίου, 2025 - Νέα, ανακοινώσεις

Με χαρά φιλοξενήσαμε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον διαγωνισμό Olivier Roellinger  που αφορούσε τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας κι Ανατολικής Ευρώπης. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος υποψήφιοι από την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Βουλγαρία.

Οι διαγωνιζόμενοι από κλήθηκαν να δημιουργήσουν δύο πιάτα βασισμένα σε προϊόντα της θάλασσας – ένα υψηλής γαστρονομίας και ένα καθημερινής μαγειρικής.

Η αξιολόγηση έγινε από έμπειρη επιτροπή που αποτελούνταν από από τον chef της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, chefs ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψαράδες και δημοσιογράφους, με έμφαση τόσο στη γεύση όσο και στη βιωσιμότητα των υλικών.
Νικητής της φετινής διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Teodor Petrov, σπουδαστής της σχολής HRC Culinary Academy της Βουλγαρίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους Ethic Ocean, Relais & Chateaux, Ferrandi Paris και Yvon Bourges de Dinard, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων επαγγελματιών του χώρου για την προστασία των θαλάσσιων πόρων και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μελλοντικών γενεών μαγείρων και επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης όσον αφορά στους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των επαγγελματιών της αλιείας και των καταναλωτών, οι σεφ κατευθύνουν τους πελάτες μέσω της επιλογής των προτεινόμενων ειδών, προσανατολίζοντάς τους προς είδη που δεν υφίστανται υπερεκμετάλλευση.

Στη σχολή LE MONDE , σεβόμενοι το περιβάλλον έχουμε υιοθετήσει και έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών του την ανάλογη φιλοσοφία για την διαφύλαξη των πόρων και την αποφυγή της σπατάλης και της υπερεκμετάλλευσης.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.