Ο συναρπαστικός κόσμος της σοκολάτας, ξεκινάει από τη συγκομιδή των cacao beans, των καρπών των κακαόδεντρων. Τα κακαόδεντρα, παρόλο που παράγουν ένα προϊόν τόσο αγαπητό, όπως η σοκολάτα, μας είναι άγνωστα, τόσο σαν δέντρα όσο και σαν καρποί. Τη διαδρομή της επεξεργασίας των πολύτιμων αυτών καρπών μας εξηγεί ο pastry chef Νικόλας Νικολακόπουλος και μας καθοδηγεί σε γευστικές δοκιμές της αγαπημένης όλων μας, σοκολάτας.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω. 

 

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Νικόλας Νικολακόπουλος
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας – Pastry Chef και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-Chef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, και του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το παγωτό στη σχολή και τα εργαστήρια του Maison LENÔTRE στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εργαστήρια και εστιατόρια ως Chef pâtissier και Chocolatier.  Το ταξίδι του τον οδήγησε πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς έκανε αισθητή την παρουσία του στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Η εμπειρία του περιλαμβάνει συνεργασία με κορυφαία brands του κλάδου ως Multi-Ambassador, ενδεικτικά αναφέρουμε για τις Chocolate Academy Athens,  Pomati και Martellato. Σήμερα είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και Pastry Chef  Consultant στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πολλές συνταγές και τεχνικές του, έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα γαστρονομικά περιοδικά. Διατηρεί επίσης τη δική του συμβουλευτική επιχείρηση, την NZ Pastry, που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό γλυκών και επιδορπίων, τροφοδοτώντας πελάτες σε όλον τον κόσμο. Το 2022 κέρδισε τον τίτλο του Chocolate Master της ΝΑ Ευρώπης, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά κατατάχθηκε στους 3 πρώτους του διαγωνισμού World Chocolate Masters. Με έντονη δέσμευση στην καινοτομία και την παροχή εξαιρετικών γευστικών εμπειριών, ο Νικόλας Νικολακόπουλος συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και της σοκολάτας.

 
το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
19/11/2021 - 15:15-17:30
Κόστος: 30€
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.