Ο chef Μιχάλης Ντουνέτας σε αυτό το 100% hands-on workshop, μας εκπαιδεύει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πιο διαδεδομένων πουλερικών και στα επιμέρους τεμάχιά τους. Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, εκτροφής, εκτατικής εκτροφής, μαύρο κοτόπουλο, ορτύκι, κόκορας, πουλάδα της Bresse, καπόνι, πάπια, φραγκόκοτα. Πώς αποστεώνονται; Πώς φιλετάρονται; Εφαρμόζουμε διαφορετικές μεθόδους μαγειρικής που θα αναδείξουν τις γευστικές και ποιοτικές διαφορές τους.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Instructor:
Μιχάλης Ντουνέτας
Read his mini bio
X

Σεφ υψηλών απαιτήσεων και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, που καταγράφει τρεις δεκαετίες συνεχούς και επιτυχημένης εμπειρίας στις κουζίνες. Ξεκίνησε το μαγειρικό του ταξίδι σε νεαρή ηλικία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μαγειρικής τέχνης και τη λήψη του πτυχίου του από τη Μαγειρική Σχολή της Αναβύσσου στην Αθήνα. Η πρακτική του εξάσκηση αρχίζει από την Κρήτη και συνεχίζει στο Ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας, όπου συναντά τον μέντορά του, διάσημο σεφ Claus Feuerbach και θητεύει μαζί του για δύο χρόνια στο περίφημο Pajazzo. Το ταξίδι του στο εξωτερικό αρχίζει από το Λουξεμβούργο, μια εμπειρία που μετατρέπει τον άνθρωπο σε επαγγελματία. Η δουλειά του στο ξενοδοχείο Intercontinental, στο 2* Michelin εστιατόριο La Bargerie, αποτελεί ορόσημο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Με την επιστροφή στην Ελλάδα εργάζεται για 5 συνεχή καλοκαίρια σε εστιατόριο της Μυκόνου. Στον επόμενο του σταθμό στην Αθήνα, εργάζεται στο Athens Golf της Γλυφάδας, στο Casa di Pasta (αλυσίδα εστιατορίων), στο Red του πολυχώρου της Αθηναΐδας, στο Vive Mar, στο Baraonda, στον Διόνυσο by Acropolis και συνεχίζει ως σύμβουλος και executive chef του ομίλου VS Hospitality Group του Βλάση Σταθοκωστόπουλου (25 χώροι εστίασης, café, catering, clubs) και σε πολλά ελληνικά και διεθνή ξενοδοχεία και εστιατόρια, κερδίζοντας χρυσούς σκούφους, βραβεία ελληνικής κουζίνας και βραβεία gourmet. Με την παρακολούθηση σεμιναρίων ιταλικής και γαλλικής κουζίνας (Σχολή Etoile-Ιταλία, Σχολή Ritz και Alain Ducasse-Γαλλία) και ζαχαροπλαστικής (παρασκευές σοκολάτας στη Valrhona-Γαλλία) στο εξωτερικό και στην Ελλάδα (π.χ. Haccp), συμπληρώνει και ολοκληρώνει τις εμπειρίες του στη μαγειρική τέχνη και εξελίσσεται σε βαθύ γνώστη της ιταλικής, γαλλικής και γενικά, της μεσογειακής κουζίνας. Ίσως, ο μοναδικός έλληνας σεφ-μάγειρας πιστοποιημένος από τη Valrhona για τις ζαχαροπλαστικές του γνώσεις. Γνώστης της μαροκινής και κουβανέζικης κουζίνας, εκπαιδευμένος σε εστιατόρια στο Μαρόκο και από Κουβανούς στην Αθήνα γνωρίζει μια άλλη διάσταση της μαγειρικής τέχνης με διαφορετικές εμπειρίες στις διαφορετικότητες των πολιτισμικών αυτών κουλτούρων και την αναδεικνύει στα εστιατόρια Cubanita και Marakesh. Παράλληλα άσκησε τα καθήκοντα του τεχνικού συμβούλου σε εταιρείες τροφίμων και εστίασης, εισηγμένων και μη, στο χρηματιστήριο. Συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του συμβούλου εστιατορίων, catering και χώρων εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας συνταγών μαγειρικής σε εφημερίδες και περιοδικά, εισηγητής σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργαζόμενος σεφ σε αρκετές εταιρείες εστίασης. Είναι δημιουργός του νέου modern Greek wood fire meat restaurant.
Συμμετείχε επίσης, σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής. Σήμερα, συνεχίζει την πολυετή καριέρα του ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE μεταλαμπαδεύοντας την πολύχρονη πείρα και εμπειρία του στους μαθητές του.

seminar date:
10/03/2020 - 15.50-20.00
Cost: 130€
Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.