Combining Greek raw materials of excellent quality with French techniques, chef pâtissier and successful graduate of LE MONDE, Kritonas Poulis, presents the sweet results of his research for 2020, in a brand new collection. Sweets with refined taste and technical perfection that condense the gastronomic approach and philosophy of our pastry chef.

Special prices for LE MONDE students & graduates. Reservation is required at 210 8211700 or by filling out the form below.

Instructor:
Κρίτων Πουλής
Read his mini bio
X

Ο Κρίτων – Μηνάς Πουλής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, μεγαλώνοντας με τις μυρωδιές και γεύσεις της Ικαριώτισσας γιαγιάς του. Το μεράκι και η αγάπη της για τη μαγειρική τον οδήγησαν και τον ίδιο να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη γαστρονομία. Ξεκινάει τις σπουδές του το 2001-2003 στη σχολή LΕ MONDE και  δουλεύει συγχρόνως στο πρώτο μαγαζί του Λευτέρη Λαζάρου – Βαρούλκο – μαθαίνοντας τα μυστικά της ψαροφαγίας. Θέλοντας να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις, φεύγει για το Παρίσι  όπου συνεχίζει τις σπουδές του στη σχολή υψηλής γαστρονομίας Le Cordon Bleu Paris (2003-2004). Στη συνέχεια, εργάζεται για 3 χρόνια σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη σε βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin εστιατόρια όπως τα L’Arpège και Lucas Carton στο Παρίσι, του Alain Ducasse στη Νέα Υόρκη, και το Sketch στο Λονδίνο. Τέλη του 2006 γνωρίζεται με τον πολυβραβευμένο Chef Pâtissier Pierre Hermé τον PICASSO της ζαχαροπλαστικής και μετέπειτα μέντορά του, δίπλα στον οποίο παραμένει 10 χρόνια, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της  ζαχαροπλαστικής. Αναλαμβάνει ως σύμβουλος και εκπρόσωπος της εταιρείας Pierre Hermé Paris τη ριζική αναβάθμιση της Kayak Hellas  στην  Ελλάδα για 2 χρόνια. Επιστρέφοντας στο Παρίσι γίνεται το δεξί χέρι του Pierre Hermé και με πόστο πλέον του Chef Pâtissier Executive & Chef de Projet International σε όλα τα opening της εταιρείας. Σε αλυσίδες ξενοδοχείων 5* όπως στα Raffles Hotels & Resorts “Royal  Monceau ” στο Παρίσι, στο New Otani Hotel στο Τόκιο και στα Ritz Carlton Hotels & Resorts στο Κιότο της Ιαπωνίας.  Τέλος και στο “salon de chocolat” café σοκολάτας στη Σεούλ της Κορέας, σε συνεργασία με τον οίκο μόδας DIOR.

Η αγάπη του για την  Ελλάδα και τα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα τον οδηγούν να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2014 το ελληνικό ντελικατέσεν KILIKIO στην καρδιά του Παρισιού – εκπροσωπώντας πάνω από 80 μικρούς παραγωγούς από όλη την  Ελλάδα.  Καλοκαίρι 2017 ανοίγει το πρώτο μαγαζί Bon Bon Fait  Maison σε μια παραδοσιακή κατοικία του 1860 στη χώρα των Κυθήρων, παρασκευάζοντας κρέπες και χειροποίητα παγωτά. Ιούνιο 2018 ανοίγει το δεύτερο μαγαζί «all day» στη χώρα των Κυθήρων σερβίροντας πρωινά, σαλάτες, παγωτά & κρέπες από αλεύρι φαγόπυρου.  Ιούλιο 2018 ανοίγει δυναμικά Bon Bon Fait Maison στη χώρα της  Μυκόνου. Τον  Μάρτιο του 2019 ολοκληρώνονται οι  εργασίες της αναπαλαίωσης μια παλιάς αποθήκης του 1900, στο λιμάνι του Πειραιά. Δημιουργείται  ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο – Atelier –  έρευνας και παραγωγής παγωτών και γλυκών που  θα προμηθεύει τα καταστήματα της εταιρείας και  θα υποδέχεται όσους θέλουν να το επισκεφθούν. Όλη η φιλοσοφία και η επιτυχία της εταιρείας Bon Bon Fait Maison στηρίζεται στο πάντρεμα της άριστης ποιότητας πρώτης ύλης-ελληνικής προέλευσης, με γαλλική τεχνική.

seminar date:
12/05/2020 - 17.35-20.00
Cost: 60€
Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.